Inbraak in JOMA

In de nacht van zondag op maandag zijn inbrekers op bezoek geweest in de lagere en secundaire school JOMA aan de Maantjessteenweg. Een aantal zaken werd gestolen, maar er werden ook verschillende vernielingen aangebracht. De directrice stelde de inbraak vast bij aankomst in de school op maandagochtend.

De inbreker(s) kwamen binnen via een keldergat. In de secundaire afdeling werden niet minder dan 19 binnendeuren opengebroken en beschadigd. 4 glazen deuren werden zelfs volledig vernield.

De inbreker(s) gingen grondig te werk. Kasten en laden werden doorzocht, sommige moesten daarvoor geforceerd worden. Uit een van de lokalen werden pc-onderdelen en een beamer gestolen, maar om onbekende reden werden die door de daders achtergelaten op het gelijkvloers.

In de lagere schoolafdeling werden ook enkele binnendeuren opengebroken en kasten doorzocht. In het economaat van de school werd een geldkoffertje opengebroken, het aanwezige geld werd eruit gestolen.

Van de verdachten ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie is met een onderzoek gestart. Medewerkers van het lab van de federale politie kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.