Weer

Merksem
22 augustus 2017, 9:06
Deels zonnig
Deels zonnig
16°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 6:39
zonsondergang: 20:49
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
28°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
15°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
15°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
24°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
16°C
windsnelheid: 0 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Vergunning Media Markt vernietigt

De Raad van State heeft de socio-economische vergunning voor de Media Markt-vestiging in Schoten vernietigd. Media Markt gaat er vanuit dat niemand gebaat is bij een sluiting van de winkel en is dan ook van plan om open te blijven. Nu is het afwachten op een nieuwe beslissing van het interministerieel comité. De vestiging aan de Bredabaan in Schoten werd in september geopend, ondanks het negatief advies van onder andere Schoten, Brasschaat, Unizo en de federatie van de elektrosector. Zowel Unizo als de federatie van de electrosector hebben al tevreden gereageerd op het arrest.

Unizo en Nelectra hadden reeds bij de eerste plannen in 2007 tegen die vergunning beroep aangetekend omdat er geen rekening werd gehouden met het aantal klachten tegen de komst van de winkel. Het grootste probleem is niet de winkel zelf, maar de verkeerssituatie. Deze is totaal niet aangepast aan de komst van deze extra en grote handelsvestiging in die buurt. De site zorgt voor heel wat extra verkeer en al het uitgaande verkeer wordt afgeleid richting Brasschaat. Dat zorgt voor heel wat extra verkeersdruk in Brasschaat en bemoeilijkt de bereikbaarheid van de handelskern.

Een interministerieel comité moet nu binnen de 40 dagen opnieuw beslissen over de vergunning van de Mediamarkt in Schoten. Unizo eist dat het comité deze keer wel rekening houdt met de aangegeven problemen.

Geef een reactie