Weer

Merksem
23 oktober 2017, 20:52
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
10°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
11°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Vergunning Media Markt vernietigt

De Raad van State heeft de socio-economische vergunning voor de Media Markt-vestiging in Schoten vernietigd. Media Markt gaat er vanuit dat niemand gebaat is bij een sluiting van de winkel en is dan ook van plan om open te blijven. Nu is het afwachten op een nieuwe beslissing van het interministerieel comité. De vestiging aan de Bredabaan in Schoten werd in september geopend, ondanks het negatief advies van onder andere Schoten, Brasschaat, Unizo en de federatie van de elektrosector. Zowel Unizo als de federatie van de electrosector hebben al tevreden gereageerd op het arrest.

Unizo en Nelectra hadden reeds bij de eerste plannen in 2007 tegen die vergunning beroep aangetekend omdat er geen rekening werd gehouden met het aantal klachten tegen de komst van de winkel. Het grootste probleem is niet de winkel zelf, maar de verkeerssituatie. Deze is totaal niet aangepast aan de komst van deze extra en grote handelsvestiging in die buurt. De site zorgt voor heel wat extra verkeer en al het uitgaande verkeer wordt afgeleid richting Brasschaat. Dat zorgt voor heel wat extra verkeersdruk in Brasschaat en bemoeilijkt de bereikbaarheid van de handelskern.

Een interministerieel comité moet nu binnen de 40 dagen opnieuw beslissen over de vergunning van de Mediamarkt in Schoten. Unizo eist dat het comité deze keer wel rekening houdt met de aangegeven problemen.

Geef een reactie