Weer

Merksem
23 oktober 2017, 22:42
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
10°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
11°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Besparingen bij De Lijn kunnen ook gevolgen hebben voor Merksem

De hoge brandstofprijzen en de crisis zorgen ervoor dat De Lijn moet besparen. Die besparingen zullen ongetwijfeld gevolgen hebben voor personeel en reizigers, al is op dit moment nog niet duidelijk in welke mate. Bij de chauffeurs zit de schrik er alvast goed in, zij vrezen een ontslaggolf.

Een mogelijk verminderde dienstverlening zou niet zo leuk zijn voor de Merksemse gebruikers. Tram 3 is niet voor niets de drukste lijn van het land en ook de gebruikers van de Merksemse bussen weten dat ze, zeker in de spits, vaak moeten vechten voor een zitplaats. Minder trams en bussen zou dit zeker niet bevorderen.

Nochtans zou de herstructurering ook positieve gevolgen kunnnen hebben voor Merksem. Er is namelijk sprake van lijnen die van traject zouden veranderen. Zo spreekt men over Lijn 2, die van de Kioskplaats niet langer naar Linkeroever, maar richting Merksem zou rijden en dan overlappen met andere lijnen. De nog niet zo oude Lijn 6 (Luchtbal – Olympiade) zou misschien verdwijnen.

Meer informatie rond de besparingen is er momenteel nog niet, het zal dus nog even afwachten zijn alvorens we in Merksem winst of verlies kunnen opmeten. Momenteel bekijkt De Lijn alle opties en zijn er communicatierondes met de betrokken gemeenten. Eind deze maand of begin volgende hoopt men meer duidelijkheid te hebben rond de besparingen.

Geef een reactie