Vogelbescherming betaalt boete

Op 26 januari ging Lisette Rijckaerts (82) de mussen voederen, maar een agent zag dit gebeuren. Zoals de regels voorschrijven ging de agent naar de dame en maakte hij melding van het feit dat het verboden is om duiven te voeren. De dame kreeg een boete van € 50.

Alhoewel de agent op zich natuurlijk gelijk had, was de dame in kwestie helemaal niet bezig met het voeren van de duiven, maar met het voeren van de mussen. Dit deed ze dan nog met het juiste voedsel, niet met broodkruimels, maar met granen. Daarom besliste de verantwoordelijke van de vogelbescherming om de boete van de dame op zich te nemen.

De vogelbescherming wil zich niet uitspreken tegen het verbod om duiven te voeren, in tegendeel zelfs, anders zitten we binnen de kortste tijd met een overpopulatie. Maar het aantal huismussen in de stadcentra is sinds de jaren 60 met 80 à 90 % gedaald. Het is dus juist goed dat de mussen verzorgd worden. Volgens de vogelbeschermming is het dan ook spijtig dat de agent deze vergissing maakte.
alvd

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.