Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 11:07
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
5°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
4°C
windsnelheid: 4 km/h ZZW
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

18 maanden cel voor homejacking

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag Robert V.d.V.-B. (36) uit Stekene en Blerim A. (31) veroordeeld tot 18 maanden cel en een schadevergoeding van ruim 7.500 euro. Ze waren vorige zomer bij een ouder koppel in Merksem binnengevallen en hadden hen flink toegetakeld. Dankzij een buurman konden de daders gevat worden.

De feiten speelden zich af op 25 juli 2011. ’s Avonds werd aangebeld bij de slachtoffers. Wantrouwig omwille van het uur keek de vriendin (60) van de bewoner door het raam. Toen ze niemand zag deed ze nieuwsgierig de deur open. Er vielen meteen 2 mannen binnen en ze kreeg vuistslagen in haar gezicht. De bewoner van het pand (84) werd brutaal op de grond geduwd. Toen ze om hulp riepen, sloegen de daders op de vlucht.

Een buurman zag hoe de daders in een zwarte Range Rover sprongen. Hij trok de deur van de wagen aan de bestuurderskant nog open, maar de daders konden toch ontkomen. Gelukkig kon hij een deel van de nummerplaat noteren. Door die informatie kon de politie amper anderhalf uur later de auto tegenhouden in Zoersel.

Robert V.d.V.-B. en Blerim A. ontkenden iedere betrokkenheid bij de homejacking. Maar de buurman herkende ze als respectievelijk de bestuurder en de passagier van de auto. Ook de slachtoffers herkenden de beklaagden als de daders.

Geef een reactie