Weer

Merksem
19 oktober 2017, 7:26
Mist
Mist
11°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 km/h O
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 8:13
zonsondergang: 18:41
Verwachting 19 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
22°C
windsnelheid: 7 km/h ZZO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Meest bewolkt met buien
Meest bewolkt met buien
11°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
17°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Te weinig voedsel om iedereen te kunnen helpen

Bij het buurthuis Stroboertje, in de Deurnsebaan, is het elke week aanschuiven geblazen voor een voedselpakket. Zo’n 400 gezinnen wachten dan op een gratis voedselpakket … als er voldoende is, want momenteel krijgt het buurthuis van de voedselbank slechts 1 keer in de maand voedsel voor 150 personen .

Voor de vrijwilligers van het buurthuis is het dan ook teleurstellend, zelfs wraakroepend dat het buurthuis niet méér voedsel krijgt van de voedselbank. Coördinator Didier Vande cauter vraagt zich dan ook af wat er zou gebeuren als zij hiermee zouden stoppen. Of wat als er nog meer mensen nood hebben aan zo’n voedselpakket? Aaangezien ze nu al de aanvragen niet aan kunnen, geeft het buurthuis aan iedereen iets minder mee, zo kunnne ze meer mensen helpen.

Het valt ook op dat de mensen niet alleen vanuit merksem komen, maar uit heel Antwerpen en ook bijvoorbeeld uit Schoten en Brecht. Het buruthuis nam reeds contact op met het OCMW in Merksem en Antwerpen, maar kreeg geen reactie.

Gezien ze in het verleden reeds op een goede samenwerking konden rekenen, vroeg men aan het district om in hun naam contact op te nemen met het OCMW. Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen deed dit ook, maar kon geen positief nieuws brengen, ook het OCMW heeft structureel te weinig voedselpakketten.

Het districtcollege steunt het buurthuis reeds langer dan vandaag en heeft dan ook meerdere inspanningen gedaan om het buurthuis te helpen naar de organisatie van hun komende activiteit. Wilt ook u het buurthuis steunen? Aarzel dan niet en stip 13, 14 en 15 april aan in uw agenda, want dan is er Merksem Zingt!

Meer info over Merksem Zingt vindt u op de website van het buurthuis (www.buurthuisstroboertje.be) of hier.

Geef een reactie