Laatste reacties

Weer

Merksem
12 december 2017, 18:50
Deels bewolkt
Deels bewolkt
1°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:38
zonsondergang: 16:35
Verwachting 12 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
3°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 32 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 13 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Regen
Regen
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 14 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 15 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
5°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Te weinig voedsel om iedereen te kunnen helpen

Bij het buurthuis Stroboertje, in de Deurnsebaan, is het elke week aanschuiven geblazen voor een voedselpakket. Zo’n 400 gezinnen wachten dan op een gratis voedselpakket … als er voldoende is, want momenteel krijgt het buurthuis van de voedselbank slechts 1 keer in de maand voedsel voor 150 personen .

Voor de vrijwilligers van het buurthuis is het dan ook teleurstellend, zelfs wraakroepend dat het buurthuis niet méér voedsel krijgt van de voedselbank. Coördinator Didier Vande cauter vraagt zich dan ook af wat er zou gebeuren als zij hiermee zouden stoppen. Of wat als er nog meer mensen nood hebben aan zo’n voedselpakket? Aaangezien ze nu al de aanvragen niet aan kunnen, geeft het buurthuis aan iedereen iets minder mee, zo kunnne ze meer mensen helpen.

Het valt ook op dat de mensen niet alleen vanuit merksem komen, maar uit heel Antwerpen en ook bijvoorbeeld uit Schoten en Brecht. Het buruthuis nam reeds contact op met het OCMW in Merksem en Antwerpen, maar kreeg geen reactie.

Gezien ze in het verleden reeds op een goede samenwerking konden rekenen, vroeg men aan het district om in hun naam contact op te nemen met het OCMW. Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen deed dit ook, maar kon geen positief nieuws brengen, ook het OCMW heeft structureel te weinig voedselpakketten.

Het districtcollege steunt het buurthuis reeds langer dan vandaag en heeft dan ook meerdere inspanningen gedaan om het buurthuis te helpen naar de organisatie van hun komende activiteit. Wilt ook u het buurthuis steunen? Aarzel dan niet en stip 13, 14 en 15 april aan in uw agenda, want dan is er Merksem Zingt!

Meer info over Merksem Zingt vindt u op de website van het buurthuis (www.buurthuisstroboertje.be) of hier.

Geef een reactie