Weer

Merksem
19 augustus 2017, 11:21
Deels zonnig
Deels zonnig
17°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:35
zonsondergang: 20:56
Verwachting 19 augustus 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
19°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 32 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
13°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
20°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 augustus 2017
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
21°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
14°C
windsnelheid: 4 km/h O
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 22 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
28°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 7 km/h
 

Archief

Melgeshof verdwijnt, nieuwe woonzorgzone verschijnt

Vanaf volgend jaar begint het Zorgbedrijf Antwerpen aan de afbraak van het Merksemse rusthuis Melgeshof. Op de site komt een volledig nieuwe woonzorgzone. In dit centrum zal er plaats zijn voor 180 senioren. Er komen ook 3 zorgflats, een dagverzorgingscentrum voor 15 personen, een 90-tal serviceflats en een ondergrondse parking met 85 plaatsen. Er zal ook ruimte zijn voor een buurtrestaurant en een buurtparkje. Gisteren konden de buurtbewoners de plannen bekijken.

Architectenbureau Brut/Osar tekende het ontwerp voor de site en als allesvolgens plan verloopt, zullen de werken in de loop van 2013 van start gaan. De werken zullen zo’n 4 jaar duren. De huidige bewoners zullen tijdens die werken op de site kunnen blijven wonen.

Het nieuwe hoofdgebouw zal een ‘hoekvolume’ worden. Dit zal plaats bieden aan 120 personen. 1 zijde komt aan De Lunden, de andere deelt het huidige terrein in 2. Er komt nog een 2de gebouw met plaats voor 60 personen. De overige vrije ruimte wordt omgevormd tot een parkje. Daarin plaatst men nog een dienstencentrum met buurtrestaurant. Boven het dienstencentrum zullen een 50-talserviceflats gebouwd worden, verspreid over 7 verdiepingen.

Dit is niet de enige plaats waar het zorgbedrijf investeert. Ook de vleugel van woonzorgcentrum Sint Bartholomeus aan de zijde van de Jaak De Boeckstraat wordt vernieuwd. In 2014 zal deze vleugel een 70-tal eenpersoonskamers met badkamer tellen, tegenover 60 nu. In een latere fase wordt de rest van de site aangepakt. Dan verhuist de Artesis Hogeschool en worden de vrijkomende delen bij het woonzorgcentrum gevoegd. In de vrijgekomen gebouwen worden dan serviceflats, zorgflats, seniorenwoningen, kinderopvang, dagopvang en een dienstencentrum voorzien. De start van het ontwerp en opleveringsdatum zijn afhankelijk van de verhuisdatum van de Hogeschool en zijn daarom nog niet exact vast te stellen.

Geef een reactie