Laatste reacties

Weer

Merksem
15 december 2017, 11:17
Meest bewolkt
Meest bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:41
zonsondergang: 16:35
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
5°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
0°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h W
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
8°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
2°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 december 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
4°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Melgeshof verdwijnt, nieuwe woonzorgzone verschijnt

Vanaf volgend jaar begint het Zorgbedrijf Antwerpen aan de afbraak van het Merksemse rusthuis Melgeshof. Op de site komt een volledig nieuwe woonzorgzone. In dit centrum zal er plaats zijn voor 180 senioren. Er komen ook 3 zorgflats, een dagverzorgingscentrum voor 15 personen, een 90-tal serviceflats en een ondergrondse parking met 85 plaatsen. Er zal ook ruimte zijn voor een buurtrestaurant en een buurtparkje. Gisteren konden de buurtbewoners de plannen bekijken.

Architectenbureau Brut/Osar tekende het ontwerp voor de site en als allesvolgens plan verloopt, zullen de werken in de loop van 2013 van start gaan. De werken zullen zo’n 4 jaar duren. De huidige bewoners zullen tijdens die werken op de site kunnen blijven wonen.

Het nieuwe hoofdgebouw zal een ‘hoekvolume’ worden. Dit zal plaats bieden aan 120 personen. 1 zijde komt aan De Lunden, de andere deelt het huidige terrein in 2. Er komt nog een 2de gebouw met plaats voor 60 personen. De overige vrije ruimte wordt omgevormd tot een parkje. Daarin plaatst men nog een dienstencentrum met buurtrestaurant. Boven het dienstencentrum zullen een 50-talserviceflats gebouwd worden, verspreid over 7 verdiepingen.

Dit is niet de enige plaats waar het zorgbedrijf investeert. Ook de vleugel van woonzorgcentrum Sint Bartholomeus aan de zijde van de Jaak De Boeckstraat wordt vernieuwd. In 2014 zal deze vleugel een 70-tal eenpersoonskamers met badkamer tellen, tegenover 60 nu. In een latere fase wordt de rest van de site aangepakt. Dan verhuist de Artesis Hogeschool en worden de vrijkomende delen bij het woonzorgcentrum gevoegd. In de vrijgekomen gebouwen worden dan serviceflats, zorgflats, seniorenwoningen, kinderopvang, dagopvang en een dienstencentrum voorzien. De start van het ontwerp en opleveringsdatum zijn afhankelijk van de verhuisdatum van de Hogeschool en zijn daarom nog niet exact vast te stellen.

Geef een reactie