CSM verkoopt Belgische vestigingen

Het Nederlandse bedrijf CSM stopt als leverancier van bakkerij-ingrediënten. De Merksemse ‘Bakery Supplies’ vestiging zal net zoals die in Aartselaar verkocht worden. Een woordvoerder van het Nederlandse concern bevestigt dat de 2 vestigingen met zo’n 250 werknemers, deel uitmaken van de tak Bakery Supplies. CSM gaat zich richten op de combinatie Purac, de tak voor de productie van melkzuur, en Caravan Ingredients, dat speciale ingrediënten produceert.

De opdeling van het bedrijf houdt ook een schaalverkleining in: Purac en Caravan waren vorig jaar samen goed voor een omzet van 704 miljoen euro, terwijl “Bakery Supplies” een omzet boekte van 2,4 miljard euro. De desinvestering omvat activiteiten in Noord-Amerika en Europa.

CMS gaat er van uit dat de afgestoten onderdelen van grotere waarde zullen zijn voor een andere eigenaar aangezien er in Merksem onlangs nog fors geïnvesteerd werd. Ook de vestiging in Aartselaar is niet de minste en wordt door de vakbond als één van de meest efficiënte bedrijven van de groep omschreven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.