Hondeneigenaars ongerust over veiligheid hondenweide

Bij verschillende eigenaars die hun hond uitlaten op de hondenweide van het Runcvoorthof is er enige ongerustheid ontstaan. Vorige week vond een incident plaats op de weide. Een kleine hond werd er bijna doodgebeten door een grote hond. Het dier van amper 10 maanden oud was over de omheining gesprongen. Deze is slechts 1 meter hoog.

Volgens de gebruikers is de hondenloopzone dan ook niet veilig. De omheining moet hoger want een grote hond kan er zo over, en een kleine kruipt er onder. Er zijn dan ook veel putten aan de omheining. Daarnaast is de loopzone vaak ook onbruikbaar omdat ze regelmatig, bij slecht weer, onder water staat. En gezien de hoeveelheid water nadien nog enkele dagen een modderpoel wordt.

Gebruiker Gert De Becker vreest dat het niet meer lang zal duren vooraleer er een ongeval gebeurt. hij is een petitie gestart om de weide en de omheining verantwoordt te herstellen.

Volgens het Districtshuis is het verhogen van de afrastering niet realistisch en te duur. Hondenbaasjes blijven wel verantwoordelijk voor eventuele schade mocht de hond ontsnappen uit de weide. De vaste bezoekers hopen op een snelle oplossing om in de toekomst opnieuw met een gerust hart met hun viervoeter van de hondenloopzone te kunnen genieten.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.