Mogelijk tot 10 maanden voor vechtpartij

Een groep van 7 vechtersbazen riskeert tot 10 maanden voor vechtpartijen in Merksem en Ekeren. De mannen, van 25 tot 38 jaar oud, maakten tijdens de nacht van 29 op 30 januari 2011 ruzie en daarbij vielen 2 slachtoffers. De feiten speelden zich af op een verjaardagsfeestje op café in Merksem.

Redouan A. raakte met een andere groep in discussie over een meisje. Dave D.F. kwam zijn makker bijstaan. Het duurde niet lang voor de ruziemakers zich naar buiten begaven. Daar escaleerde de situatie.

Later op de avond liet een deel van de groep zich nog verleiden tot een gelijkaardig incident in Ekeren. Daar was een discussie met een portier de aanleiding.

Verschillende van de mannen waren reeds gekend bij de politie en het was dan ook niet de eerste keer dat ze met het gerecht in aanraking kwamen.

De procureur vraagt 10 maanden cel en 550 euro boete voor Dave D.F. en Mario H., voor de andere mannen worden werkstraffen gevraagd. Er wordt ook gevraagd dat ze de schade, enkele duizenden euro, vergoeden. Vonnis op 29 juni.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.