Laatste reacties

Weer

Merksem
20 februari 2018, 2:38
Bewolkt
Bewolkt
2°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 km/h N
Windstoten: 0 km/h
zonsopgang: 7:46
zonsondergang: 18:07
Verwachting 20 februari 2018
dag
Bewolkt
Bewolkt
6°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 februari 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h NO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
-2°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 18 km/h NO
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-4°C
windsnelheid: 7 km/h OZO
Windstoten: 18 km/h
 

Archief

Bijen vliegen in het Fort van Merksem

Een hele poos geleden kreeg Sonja De Meyer (CD&V) als districtsschepen voor de Merksemse parken van enkele lokale imkers de vraag om in Merksem een bijenstand te voorzien. Afgelopen weekend kwamen de eerste bijen aan in hun nieuwe verblijf.

Zoals meestal bij dit soort van voorstellen, werd het idee positief onthaald. Maar natuurlijk moest er het een en ander bekeken worden. Eerste diende te worden afgewogen wat de meest geschikte locatie in Merksem was. Er werd zelfs een bezoek georganiseerd naar de bijenstand in het Fort van Mortsel om te zien hoe het daar allemaal gebeurde en aan welke eisen een stand moest voldoen. Tevens werd er onderzocht hoe de Merksemnaar tegenover zo’n bijenstand op Merksems grondgebied staat.

Vanuit haar boevoegdheid als districtsschepen van jeugd kwam het idee om een educatief luik aan de bijenstand te koppelen. Zo werd het besproken op het scholenoverleg (een vergadering met de directies van alle Merksemse scholen en jeugdpartners, met andere vaste partners zoals de politie, de studiewijzer, . . . ). Ook hier werd het idee positief onthaald.

Het educatief luik werd gekoppeld aan de samenwerking tussen de Merksemse imkers en het districtsbestuur. De Merksemse Imkerij werd opgericht en er werd een convenant afgesloten tussen het district Merksem en deze vereniging.

De voorbereidende werken voor de inrichting van de bijenstand volgde, zo werd ondermeer een draadafsluiting geplaats in opdracht van het district Merksem en er werden ook infoborden gemaakt en geplaatst. Daarna gingen de imkers aan de slag.

Sinds zondag 15 juli zijn de eerste bijen gehuisvest in het Fort.

Geef een reactie