Laatste reacties

Weer

Merksem
13 december 2017, 19:52
Regen
Regen
7°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
zonsopgang: 8:39
zonsondergang: 16:35
Verwachting 13 december 2017
dag
Regen
Regen
7°C
windsnelheid: 18 km/h ZZW
Windstoten: 50 km/h
nacht
Regen
Regen
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 29 km/h
Verwachting 14 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
7°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
2°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
1°C
windsnelheid: 7 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
2°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Bijen vliegen in het Fort van Merksem

Een hele poos geleden kreeg Sonja De Meyer (CD&V) als districtsschepen voor de Merksemse parken van enkele lokale imkers de vraag om in Merksem een bijenstand te voorzien. Afgelopen weekend kwamen de eerste bijen aan in hun nieuwe verblijf.

Zoals meestal bij dit soort van voorstellen, werd het idee positief onthaald. Maar natuurlijk moest er het een en ander bekeken worden. Eerste diende te worden afgewogen wat de meest geschikte locatie in Merksem was. Er werd zelfs een bezoek georganiseerd naar de bijenstand in het Fort van Mortsel om te zien hoe het daar allemaal gebeurde en aan welke eisen een stand moest voldoen. Tevens werd er onderzocht hoe de Merksemnaar tegenover zo’n bijenstand op Merksems grondgebied staat.

Vanuit haar boevoegdheid als districtsschepen van jeugd kwam het idee om een educatief luik aan de bijenstand te koppelen. Zo werd het besproken op het scholenoverleg (een vergadering met de directies van alle Merksemse scholen en jeugdpartners, met andere vaste partners zoals de politie, de studiewijzer, . . . ). Ook hier werd het idee positief onthaald.

Het educatief luik werd gekoppeld aan de samenwerking tussen de Merksemse imkers en het districtsbestuur. De Merksemse Imkerij werd opgericht en er werd een convenant afgesloten tussen het district Merksem en deze vereniging.

De voorbereidende werken voor de inrichting van de bijenstand volgde, zo werd ondermeer een draadafsluiting geplaats in opdracht van het district Merksem en er werden ook infoborden gemaakt en geplaatst. Daarna gingen de imkers aan de slag.

Sinds zondag 15 juli zijn de eerste bijen gehuisvest in het Fort.

Geef een reactie