Weer

Merksem
23 oktober 2017, 22:44
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:19
zonsondergang: 18:32
Verwachting 23 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
15°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 40 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 24 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
18°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 oktober 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Bewolkt
Bewolkt
10°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
11°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Overlast in de Sint-Bartholomeusstraat

Hebben de overlastproblemen zich verplaatst? Nog niet zo heel lang geleden kwamen er verontrustende berichten omtrent drugs en overlast in de omgeving Bredabaan – Groenendaallaan. Deze kregen een negatief hoogtepunt met de sluiting van café Tivoli en een slachtoffer in Grand-Café Groenendaal. Ondertussen is Tivoli weer open en lijkt er niets speciaals aan de hand in het Grand – Café. Maar het lijkt er op dat de moeilijkheden zich verplaatst hebben naar de Bartolomeusstraat. Daar opende nog niet zo lang geleden danscafé “The Factory”.

Bijna gelijktijdig met de opening steeg de lokale overlast… er ligt overal glas, vuilbakken gaan ’s nachts op wandel, is er overdreven nachtlawaai, … Daarnaast lijkt het alsof de buurt plots geplaagd wordt door een inbraakplaag.

Buiten deze onaangename feiten blijkt er bij bepaalde firma’s in de nabijgelegen Komiteitstraat plots geen afvalkalender meer te zijn. Misschien ook gestolen? Ze zetten dan ook te pas en te onpas hun afval op straat, voornamelijk op dagen dat er geen ophaling is. Ook de manier waarop het buiten geplaatst wordt laat te wensen over. De buren keren/gooien het af en toe wel eens op een hoop, maar dat lijkt toch niet de bedoeling.

Beide feiten zijn triestig, maar gezien ze gebeuren in een wijk waar het district al jaren investeert in opwaardering maakt het nog extra triestig. Te meer omdat de buurtbewoners via de verschillende stadskanalen geen gehoor krijgen. Ze zijn het dan ook beu en hopen dat de bevoegde instanties snel reageren en actie ondernemen.

1 comment to Overlast in de Sint-Bartholomeusstraat

  • Fons

    Waarom wordt het nieuwe café wel vernoemd in je artikel en Cabaret Zaki niet, die zorgen namelijk al jaren voor overlast?

Geef een reactie