Weer

Merksem
23 augustus 2017, 15:57
Zonnig
Zonnig
28°C
gevoelstemperatuur: 29°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 11 km/h ZO
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:41
zonsondergang: 20:47
Verwachting 23 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
29°C
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
16°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 augustus 2017
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
25°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 26 augustus 2017
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
26°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt met onweer
Meest bewolkt met onweer
16°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 augustus 2017
dag
Bewolkt
Bewolkt
23°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Opening elektrisch oplaadpunt in Merksem

De uitstoot van broeikasgassen stijgt en de olievoorraden slinken. Hybrides en elektrische wagens zijn dan een goed alternatief voor het hedendaags autoverkeer. Daarom installeert het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) oplaadpunten voor elektrische wagens in de verschillende districten.

Het district Merksem springt gewillig op de kar en opent op 5 oktober een kersvers oplaadpunt voor elektrische wagens in Merksem. Het Victor Roosensplein heeft de eer dit oplaadpunt te huisvesten. Vanaf 5 oktober 2012 kunnen hier chauffeurs van elektrische auto’s hun wagen in het stopcontact steken. Hoewel de technologische vooruitgang de oplaadtijd reeds aanzienlijk heeft verkort, duurt het nog altijd langer dan een bezoekje aan het tankstation. Op het Victor Roosensplein zijn dan ook enkele parkeerplaatsen voorzien waar elektrische chauffeurs hun voertuig even kunnen achterlaten tijdens het opladen.

Dit oplaadpunt is het nieuwste van een dozijn oplaadpalen die over de verschillende districten zijn verspreid. Deze oplaadpunten passen in het iMove project. Het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA werkt hierbij samen met 17 bedrijven en onderzoeksinstellingen rond duurzame energie, voertuigtechnologie en mobiliteitsgedrag. Voor het juiste gebruik van de oplaadpunten in Antwerpen kan je surfen naar www.parkereninantwerpen.be/publieke-oplaadpalen

Geef een reactie