Weer

Merksem
18 oktober 2017, 7:43
Helder
Helder
12°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h O
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:11
zonsondergang: 18:43
Verwachting 18 oktober 2017
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 19 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
22°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 14 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 20 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
18°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 21 oktober 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
18°C
windsnelheid: 22 km/h ZW
Windstoten: 36 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
windsnelheid: 18 km/h ZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 22 oktober 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
14°C
windsnelheid: 18 km/h WZW
Windstoten: 29 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Opening elektrisch oplaadpunt in Merksem

De uitstoot van broeikasgassen stijgt en de olievoorraden slinken. Hybrides en elektrische wagens zijn dan een goed alternatief voor het hedendaags autoverkeer. Daarom installeert het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) oplaadpunten voor elektrische wagens in de verschillende districten.

Het district Merksem springt gewillig op de kar en opent op 5 oktober een kersvers oplaadpunt voor elektrische wagens in Merksem. Het Victor Roosensplein heeft de eer dit oplaadpunt te huisvesten. Vanaf 5 oktober 2012 kunnen hier chauffeurs van elektrische auto’s hun wagen in het stopcontact steken. Hoewel de technologische vooruitgang de oplaadtijd reeds aanzienlijk heeft verkort, duurt het nog altijd langer dan een bezoekje aan het tankstation. Op het Victor Roosensplein zijn dan ook enkele parkeerplaatsen voorzien waar elektrische chauffeurs hun voertuig even kunnen achterlaten tijdens het opladen.

Dit oplaadpunt is het nieuwste van een dozijn oplaadpalen die over de verschillende districten zijn verspreid. Deze oplaadpunten passen in het iMove project. Het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA werkt hierbij samen met 17 bedrijven en onderzoeksinstellingen rond duurzame energie, voertuigtechnologie en mobiliteitsgedrag. Voor het juiste gebruik van de oplaadpunten in Antwerpen kan je surfen naar www.parkereninantwerpen.be/publieke-oplaadpalen

Geef een reactie