Laatste reacties

Weer

Merksem
14 december 2017, 14:20
Deels zonnig
Deels zonnig
5°C
gevoelstemperatuur: -1°C
luchtdruk: 99 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 22 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
zonsopgang: 8:40
zonsondergang: 16:35
Verwachting 14 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
7°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 47 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 15 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
1°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 16 december 2017
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 17 december 2017
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
3°C
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 18 december 2017
dag
Stortbuien
Stortbuien
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
3°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Opening elektrisch oplaadpunt in Merksem

De uitstoot van broeikasgassen stijgt en de olievoorraden slinken. Hybrides en elektrische wagens zijn dan een goed alternatief voor het hedendaags autoverkeer. Daarom installeert het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) oplaadpunten voor elektrische wagens in de verschillende districten.

Het district Merksem springt gewillig op de kar en opent op 5 oktober een kersvers oplaadpunt voor elektrische wagens in Merksem. Het Victor Roosensplein heeft de eer dit oplaadpunt te huisvesten. Vanaf 5 oktober 2012 kunnen hier chauffeurs van elektrische auto’s hun wagen in het stopcontact steken. Hoewel de technologische vooruitgang de oplaadtijd reeds aanzienlijk heeft verkort, duurt het nog altijd langer dan een bezoekje aan het tankstation. Op het Victor Roosensplein zijn dan ook enkele parkeerplaatsen voorzien waar elektrische chauffeurs hun voertuig even kunnen achterlaten tijdens het opladen.

Dit oplaadpunt is het nieuwste van een dozijn oplaadpalen die over de verschillende districten zijn verspreid. Deze oplaadpunten passen in het iMove project. Het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA werkt hierbij samen met 17 bedrijven en onderzoeksinstellingen rond duurzame energie, voertuigtechnologie en mobiliteitsgedrag. Voor het juiste gebruik van de oplaadpunten in Antwerpen kan je surfen naar www.parkereninantwerpen.be/publieke-oplaadpalen

Geef een reactie