Laatste reacties

Weer

Merksem
22 februari 2018, 10:09
Zonnig
Zonnig
-1°C
gevoelstemperatuur: -6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 74%
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 7:42
zonsondergang: 18:10
Verwachting 22 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Helder
Helder
-3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 23 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
3°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 22 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 24 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
6°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 32 km/h
nacht
Helder
Helder
-4°C
windsnelheid: 14 km/h ONO
Windstoten: 25 km/h
Verwachting 25 februari 2018
dag
Zonnig
Zonnig
1°C
windsnelheid: 18 km/h ONO
Windstoten: 29 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
-5°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 26 februari 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
1°C
windsnelheid: 11 km/h ONO
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
-7°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Opening elektrisch oplaadpunt in Merksem

De uitstoot van broeikasgassen stijgt en de olievoorraden slinken. Hybrides en elektrische wagens zijn dan een goed alternatief voor het hedendaags autoverkeer. Daarom installeert het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) oplaadpunten voor elektrische wagens in de verschillende districten.

Het district Merksem springt gewillig op de kar en opent op 5 oktober een kersvers oplaadpunt voor elektrische wagens in Merksem. Het Victor Roosensplein heeft de eer dit oplaadpunt te huisvesten. Vanaf 5 oktober 2012 kunnen hier chauffeurs van elektrische auto’s hun wagen in het stopcontact steken. Hoewel de technologische vooruitgang de oplaadtijd reeds aanzienlijk heeft verkort, duurt het nog altijd langer dan een bezoekje aan het tankstation. Op het Victor Roosensplein zijn dan ook enkele parkeerplaatsen voorzien waar elektrische chauffeurs hun voertuig even kunnen achterlaten tijdens het opladen.

Dit oplaadpunt is het nieuwste van een dozijn oplaadpalen die over de verschillende districten zijn verspreid. Deze oplaadpunten passen in het iMove project. Het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA werkt hierbij samen met 17 bedrijven en onderzoeksinstellingen rond duurzame energie, voertuigtechnologie en mobiliteitsgedrag. Voor het juiste gebruik van de oplaadpunten in Antwerpen kan je surfen naar www.parkereninantwerpen.be/publieke-oplaadpalen

Geef een reactie