OLSE – Waterloo 23 – 18

SLECHT, SLECHTER, SLECHTST.

Maar we beginnen met een positieve noot, de talrijk opgekomen supporters zijn tot de laatste snik achter hun ploeg, ons OLSE, blijven staan en ze zijn er ten langen leste nog voor beloond ook.

De eerste helft van OLSE was slecht in verdediging wist schijnbaar niemand wat hij moest doen en aanvallend was er slag op keer balverlies of werden we teruggefloten voor een technische fout die het scheidsrechtersduo dacht gezien te hebben. Vraag het maar eens aan Jimmy Jacobs. Maar ook Waterloo had even erg te lijden van dit euvel. Tot op het kwartier kon Waterloo OLSE volgen 5 – 5 maar dan moesten ze de rol lossen 9 – 5 met nog 5 minuten op de klok. Bij de rust stond het 10 – 7 al bij al een goed ogende en geruststellende voorsprong zou men denken.

De tweede helft begon OLSE nog slechter na 10 minuten stond het zowaar 12 – 12 en wie dacht dat de kelk nu wel leeg was dacht verkeerd. Na 20 minuten nam Waterloo zelfs het heft in handen en via 15 – 16 ging het op 5 minuten van het einde naar 17 – 18.

Slechts(t) dank aan de enorme missers van Waterloo en de enorme gedrevenheid van Jimmy Jacobs en Joost Vanderhallen kon OLSE in de laatste 5 minuten het laken nog overtuigend naar zich toe trekken.

Natuurlijk op het einde van de rit ziet iedereen de rangschikking en vergeet men de manier waarop maar deze wedstrijd geeft toch wel stof tot nadenken ….

Ook voor de scheidsrechters al is het moeilijk om in zo’n wedstrijd het kaf van het koren te onderscheiden.

OLSE: Jimmy Jacobs 7,Joost Vanderhallen 3,Yannick De Hert 2,Sten Dielen 2,Cedric Dubois 2,Johannes Verhoeven 2,Jos Riské 2,Wim Verhaegen 1,Mats De Coster 1,Ward De Vos 1.

Waterloo: Van Heurck 5,Guivet 4,De Coster 3,Antoine 3,Verbraeken 2,Bukach 1.