Auto-inbreker opgepakt

In de nacht van vrijdag op zaterdag, om 2.30 uur, zag een getuige vanuit zijn woning op de Bredabaan in Merksem hoe twee onbekende mannen aan het inbreken waren in een geparkeerde camionette. De getuige ging een kijkje nemen. Hij verwittigde ook de politie.

Op het moment dat de getuige bij de camionette kwam zag hij de twee verdachten wegwandelen. Eén van de twee had een rode werkkoffer bij zich. Hij kon die verdachte tegenhouden, de andere kon zich uit de voeten maken. Toen de politie ter plaatse kwam werd de verdachte, een man van 41 jaar uit Schaarbeek, gearresteerd. De koffer die hij bij zich had was wel degelijk uit de geparkeerde wagen gestolen. De benadeelde kwam inmiddels ook ter plaatse. Hij nam de koffer terug in ontvangst. Hij stelde vast dat een schuifdeur van de camionette was opengemaakt. Op het eerste zicht waren er geen andere zaken buitgemaakt door de twee verdachten.

De opgepakte verdachte minimaliseerde zijn aandeel bij de feiten. Volgens hem was het zijn kompaan die had beslist de inbraak te plegen en dat ook effectief had gedaan. Hijzelf had niets verkeerds gedaan, enkel de gestolen koffer gedragen om zijn kameraad te helpen. Wie die kameraad wel was wist hij niet te vertellen. Hij bleef gearresteerd en zal vandaag worden voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.