Atomix – OLSE 26 – 31

OLSE blijft winnen.

De verplaatsing naar Atomix hebben we misschien een beetje onderschat. Atomix schoot in ieder geval het best uit de startblokken 3 – 0 na 5 minuten en dit konden ze vol houden tot de 10de minuut 5 – 2. Gelukkig voor OLSE stond er een outstanding Jasper Mendes in doel, die achter een rammelende verdediging de ploeg probeerde recht te houden. Een uitgekookte Erik Smeyers maakte hier dankbaar gebruik van. Met de inbreng van Cedric Dubois die eindelijk wat leven bracht in de verdediging en het duo Sten Dielen, Johannes Verhoeven die vooraan gelukkig het hoofd koel hielden kon OLSE de kloof wegwerken en de rust bereiken met zelfs een kleine voorsprong 14 – 15.

De tactische bijsturing tijdens de rust en het op poten zetten van de verdediging met Cedric Dubois, Wim Verhoeven en alweer Sten Dielen in het hart van de defensie bracht soelaas. In het begin van de tweede helft sloeg OLSE dan ook meteen een kloof 18 – 22 na 10 minuten. Onder impuls van een kwistig assist’s uitdelende Cedric Dubois en een ongrijpbare Sten Dielen diepten ze deze uit tot 20 – 27 op 10 minuten van het einde. Iedereen kreeg nu speelgelegenheid en Jasper Mendes mocht genieten van een verdiende applausvervanging.

Met 26 – 31 als eindstand gingen de punten terecht mee naar Merksem.

OLSE: Sten Dielen 9,Johannes Verhoeven 7,Jos Riské 4,Wim Verhaegen 3,Joost Vanderhallen 2,Jimmy Jacobs 2,ats De Coster 2,Yannick De Hert 1,Benjy Lievens 1.

Atomix: Smeyers 9,Vandenboer 7,Bisschop 3,De Preter 2,Naveld 2,Vertommen 2,Haumont 1