Weer

Merksem
21 juni 2018, 2:29
Helder
Helder
19°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 5:26
zonsondergang: 22:02
Verwachting 21 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 18 km/h NW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
9°C
windsnelheid: 11 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 22 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 14 km/h NW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
8°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 18 km/h
Verwachting 23 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
19°C
windsnelheid: 11 km/h NNW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
9°C
windsnelheid: 7 km/h N
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 juni 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
21°C
windsnelheid: 7 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h NO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juni 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
windsnelheid: 7 km/h ONO
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Reactie OpenVLD: De Merksemnaar verdient beter

Open VLD Merksem reageert met volgend persbericht op de nieuwe bestuursploeg van n-va, sp.a en Groen.

Met verbijstering neemt Open Vld Merksem kennis van de nieuwe bestuursploeg in ons district. De partij die in de stad Antwerpen met alle mogelijke middelen de socialisten uit het stadhuis wilde houden, stapt in Merksem vrijwillig en probleemloos in een coalitie met socialisten en daarbovenop nog aangevuld met Groen! Dit terwijl een gelijkaardige centrumrechtse coalitie zoals in het stadhuis perfect mogelijk was. Een meerderheid van 14 zetels op 25 is meer dan voldoende.

Het is politiek dan ook totaal niet uit te leggen dat toch voor deze meerderheid wordt gekozen. Het argument dat men in een groot district moet streven naar een ruime meerderheid gaat uiteraard niet op.  In het district Deurne, met bijna dubbel zoveel inwoners als Merksem, vindt men een nipte meerderheid wel voldoende. Is het vertrouwen in de Merksemse verkozenen dan zo klein? Ook de argumentatie dat Open Vld en CD&V in Merksem teveel vroegen, gaat niet op. Indien men vindt dat potentiële coalitiepartners teveel vragen, kan daarover gepraat worden. Daar dienen onderhandelingen voor en die zijn er met Open Vld en CD&V niet geweest.

Sommigen hebben immers nooit de intentie gehad om in Merksem een centrumrechtse coalitie tot stand te brengen, alhoewel een grote meerderheid van de Merksemnaars rechts en centrumrechts stemde. De enige reden hiervoor is rancune ten  aanzien van Open Vld en in mindere mate ten opzichte van CD&V.  Reeds maanden wordt overal rondgebazuind dat Open Vld niet welkom is, hoewel er op stedelijk niveau duidelijke afspraken waren gemaakt om in alle districten waar het mogelijk is voor een centrumrechts bestuur te gaan. Het is dan ook totaal onbegrijpelijk dat NV-A Merksem in dit verhaal van persoonlijke rancune is meegestapt.

Merksem is hier natuurlijk de dupe van. Terwijl er in Antwerpen een centrumrechtse meerderheid tot stand kwam, zoals vele Antwerpenaars vroegen, krijgt ons district een bonte coalitie met persoonlijke rancune als katalysator. En dit terwijl de grote uitdagingen voor ons district een hechte bestuursploeg vragen die zich niet in een permanente ideologische spagaat bevindt.

Als overtuigd voorstander van de decentralisatie hoop ik in dit geval dat de meerderheid in de stad, die ik overigens alle succes toewens, Merksem niet zal laten vallen en er goed op zal toezien dat dit bestuur de Merksemnaar geeft waar hij of zij recht op heeft. Onze inwoners verdienen immers beter….

Kris Janssens
Open Vld Merksem

1 comment to Reactie OpenVLD: De Merksemnaar verdient beter

  • Beste Kris , verliezen doet pijn maar stellen dat Merksem een rechtser bestuur wil is ook voor interpretatie vatbaar.
    De rechtse zijde VB, NVA,CD&V en open VLD hadden in 2006 19.018 stemmen , in 2012 18,141 een verlies van 1000 stemmen , ook aan de linkse zijde is er een 1000tal stemmen verloren.Het opschuiven van VB naar NVA is ook een verschuiven naar het centrum. Aan de linker zijde is er een verschuiving naar links.Ik zou dus kunnen stellen dat Merksem iets meer links gestemd heeft dan in 2006 Men kan dan concluderen dat er terecht een bestuur is van NVA,SPA/Groen.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.