OLSE Merksem – EHC Tournai 34 – 30

OLSE kwam zag en overwon.

OLSE nam van bij het eerste fluitsignaal het heft in handen om dit nooit meer af te geven. Met alweer een sterke Rens Baeyens als sleutel op de deur en een kwistig assists rond strooiende Emir Omerovic liet OLSE van bij de start zijn hielen zien aan Doornik. Jos Riské, Koen Roggeman en Bert Bisschop maakten in de eerste helft dankbaar gebruik van de ruimte die Emir Omerovic creëerde we gingen dan ook via 4 – 1 na 5 minuten naar 8 – 4 op de 10de minuut. Bij 10 – 8 na 20 minuten kon Doornik even dromen maar ze weten nu ook dromen zijn bedrog. Johannes Verhoeven en Kristof Van Wesemael gingen er zich nu ook even mee bemoeien en bij de rust 16 – 14 mocht vooral Doornik tevreden zijn dat de kloof niet groter was.

De tweede helft hetzelfde scenario en nu deed ook Dirk Claessens zijn duit in het zakje, na 10 minuten bereikten we dan ook onze grootste voorsprong 23 – 17. Nog even bleef Doornik aan de rekker hangen 26 – 24 met nog 10 minuten te spelen. Sander Gebruers liet nu ook zijn kunde nog even bewonderen en enkele assists en doelpunten later stond er 34 – 30 als eindstand op het bord. OLSE staat nu stevig aan de leiding in de barrages en heeft aan 1 puntje in de laatste 2 wedstrijden voldoende om de eerste plaats veilig te stellen.

OLSE: Kristof Van Wesemael 7,Bert Bisschop 5,Dirk Claessens 5,Johannes Verhoeven 4,Koen Roggeman 4,Jos Riské 3,Emir Omerovic 2,Sander Gebruers 2,Jelle De Parade 1,Laurel Ntibashirakandi 1.
Doornik: Mathijs gj 8,Olexiouk 7,Haslach 5,Cvervocourt 3,Chantry 2,Mathijs R 2,Hitoblal 1,Ndonezo 1,Wattiaux 1.