OLSE MERKSEM РHC Vis̩ 26 Р25

‘T ja, waar moet ik beginnen. Wat een wedstrijd echte handbalpropaganda voor een afgeladen volle sporthal De Rode Loop. Het was lang geleden maar de supporters stonden recht naast de tribunes die dit keer zelfs te klein waren. Was het de aanwezigheid van ATV of de stress voor beide ploegen van te moeten winnen?

Feit is dat de verdedigingen bij de start van de wedstrijd niet echt juist stonden. Visé maakte hiervan het meest gebruik en na 5 minuten wezen de bordjes 2 – 4. Gelukkig was er Jeffrey Jacobs die met 3 treffers Merksem na 10 minuten langszij bracht 5 – 5. Meesterverdediger, Sten Dielen, kreeg zijn pionnen in verdediging op de juiste plaats en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed meer toe 8 – 9 na 20 minuten. Effe laten zien waarom ik in doel sta dacht Mike Tadey en samen met de inbreng van ‘good old’ Jos Riské, op snelheid staat geen leeftijd, én een beresterke Dennis Thijs gingen onze jongens op en over Visé 13 – 10 met nog 5 minuten op de klok. We zijn vertrokken denkt een echte supporter dan maar de internationals van Visé lieten niet begaan en op slag van rust stond er 14 – 13 op het bord.

De tweede helft werd nog spannender dan de eerste. Vis̩ begon alweer het beste en boog in een mum van tijd de score in hun voordeel 14 -15 na 4 minuten. Opnieuw Dennis Thijs en Jeffrey Jacobs zorgden er voor dat we na 10 minuten bij 18 Р17 opnieuw het heft in handen hadden. Dimitri Van Den Hoed toverde even op hoek, bezorgde zijn verdediger een verkoudheid, en scoorde 22 Р20 met nog 12 minuten op de klok.

Kwelgeest van Visé, Dennis Thijs, kreeg een 2 minuten straftijd aangesmeerd en de geoliede scoremachine viel even stil. Visé rook zijn kans en scoorde 4 keer op rij, weg onze mooie oorsprong en opkijken, met nog 5 minuten te gaan, tegen een 22 – 24 achterstand. Maar Mike Tadey wou winnen en ook Kristof Van Wesemael had er genoeg van hij scoorde de aansluitingstreffer, … nog 3 minuten te gaan. Jeffrey Jacobs hing vervolgens de bordjes opnieuw gelijk 24 – 24. Dennis Thijs kon niet achterblijven en in de 29ste minuut stond er 25 – 24 te flikkeren. In de allerlaatste minuut met nog 15 seconden te spelen zette Kristof Van Wesemael de puntjes op de i 26 – 24. Een al feestend Merksem liet Visé toe om te verliezen met het kleinste verschil, in de allerlaatste seconde brachten zij de stand op 26 – 25. Mike Tadey, wat een doelman, en Dennis Thijs, gesel voor de verdediging van Visé, werden unaniem tot mannen van de wedstrijd gekozen.

OLSE: Dennis Thijs 7,Jeffrey Jacobs 6,Kristof Van Wesemael 4,Jos Riské 4,Dimitri Van Den Hoed 1,Wouter Sas 1,Simon Van Den Berg 1, Jasper de Pillecijn 1,Dirk Claessens 1.
Visé: Glesner 8,Danse 5,Geradon 4,Danesi 3,Popivoda 2,Gava 1,Van Cosen 1,Cutaia 1.