Olse Merksem handbal

OLSE Merksem – OCI LIONS 21 – 22

MERKSEM toont dat men niet zomaar komt winnen in onze handbaltempel.
Merksem zonder de enkele uren voor de wedstrijd vader geworden Dennis Thijs mocht het in zijn eerste thuiswedstrijd opnemen tegen runner up van vorig seizoen. De Nederlanders schoten het best uit de startblokken en via 0 – 3 ging het na 10 minuten naar 2 – 6. Dat onze jongens goede leerlingen zijn en het Beneleague niveau snel oppikken is het minste dat we kunnen zeggen. Wonderman Mike Tadey hield ons recht en onze aanval had ook de juiste richting gevonden dit resulteerde in 5 – 7 na 20 minuten. Onze kapitein Wouter Sas had een moeilijk wedstrijd begin maar naam daarna zijn ploeg op sleeptouw. Dit resulteerde op slag van rusten in een 9 – 11 op het scorebord.
In de tweede helft ging Merksem op zijn elan verder en met nog 13 minuten te spelen namen we bij een 17 – 16 stand de leiding in handen. Onze hoeken Dimi Vandenhoed en Robin Boomhouwer toverden bij momenten de knapste doelpunten bij elkaar en youngster Simon Vandenberg liet zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Vanaf nu ging het gelijk op en op 60 seconden van het laatste fluitsignaal stond er nog steeds 21 – 21 op het bord. Jammer genoeg viel het laatste doelpunt voor ons aan de verkeerde kant. De Nederlandse landskampioen kwam met het kleinste verschil vrij en nam met 21 -22 de punten mee over de grens.
OLSE : Wouter Sas 5,Robin Bomhouwer 5,Dimi Vandenhoed 5,Simon Vandenberg 4,Alexandre hayon 1,Lazar Popov 1.
Lions : Ephrahim Jerry 6,Steins 4,Janssen 3,Baert 3,Schmeits 2,Kooijman 2,Hoiting 1,Groff 1.