Leesproject Babylon van start in de wijk Lambrechtshoeken

Elk jaar krijgen de bewoners van een Merksemse wijk een budget van het district voor een project dat ze samen met hun buren willen realiseren. In 2017 gaat dat budget naar de wijk Lambrechtshoeken voor het leesproject Babylon.

Na de projecten in de Tuinwijk en de wijk Oud-Merksem de vorige jaren, slaan de bewoners van de wijk Lambrechtshoeken dit jaar de handen in elkaar. Met het wijkbudget ondersteunt het district Merksem leesproject Babylon voor 7125 euro.

4 bewoners uit de wijk Lambrechtshoeken zijn vrijwillige lesgevers bij Babylon. Dat is de taalwerking die plaatsvindt in Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok. De vrijwilligers geven Nederlands en conversatielessen aan anderstaligen. Met de steun van het wijkbudget van het district Merksem willen ze de werking uitbreiden naar de wijk Lambrechtshoeken.

In april, mei en juni kan iedereen kennismaken met het aanbod via een infomoment en een proefles. In september starten de lessenreeksen in de wijk. Geïnteresseerden zijn welkom op één van de infomomenten op donderdag 27 april van 10 tot 12 uur of van 19 tot 21 uur in seniorenlokaal Distelhoek (Oortbroek 3, 2170 Merksem).

Proeflessen vinden plaats op volgende data:

  • dinsdag 9 mei van 10 tot 12 uur
  • donderdag 11 mei van 19 tot 21 uur
  • dinsdag 6 juni van 10 tot 12 uur
  • donderdag 8 juni van 19 tot 21 uur

Volgend jaar kunnen de bewoners van de wijk Merksemheide projecten indienen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.