Weer

Merksem
23 juli 2018, 11:37
Zonnig
Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 31°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 4 km/h
zonsopgang: 5:54
zonsondergang: 21:43
Verwachting 23 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
17°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 24 juli 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
32°C
windsnelheid: 4 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
18°C
windsnelheid: 4 km/h N
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 25 juli 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
32°C
windsnelheid: 4 km/h NNW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
19°C
windsnelheid: 4 km/h NNO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 26 juli 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
33°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 7 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
19°C
windsnelheid: 4 km/h NO
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 27 juli 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
34°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt met onweer
Deels bewolkt met onweer
21°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Start werken Brug van den Azijn

Vanaf 3 juli 2017 starten de werken voor het verhogen van de Brug van den Azijn (N130) over het Albertkanaal in Antwerpen. Op de plaats van de huidige brug komt een nieuwe metalen boogbrug.

De nieuwe boogbrug over het Albertkanaal is de standaard brug die u vandaag al op verschillende plaatsen langs het Albertkanaal kan tegenkomen. De brug overspant niet enkel het kanaal, maar ook de oeverstroken, waaronder de Vaartkaai en het jaagpad, aan beide kanten.

Verloop van de werken
Vandaag zijn de voorbereidende werken volop aan de gang.  Op 3 juli 2017 start De Vlaamse Waterweg nv de werkzaamheden aan de brug zelf.  Tijdens de werken is de brug van den Azijn voor negen maanden afgesloten voor alle verkeer (van juli 2017 t/m maart 2018). Er wordt een omleiding voorzien via de Theunisbrug voor het wegverkeer, het busverkeer en voor de fietsers.

Fietsers op de Theunisbrug
Om het comfort van de fietser te vergroten worden nu maandag en dinsdagnacht de fietspaden op de Theunisbrug voorzien van een asfaltlaag. Deze werken worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het fiets- en autoverkeer zo klein mogelijk te houden (werken tussen 21.00 en 6.00 uur).

Ook de verlichting op de brug wordt onder handen genomen, deze werken zijn reeds in uitvoering.

Omleiding Vaartkaai
Vanaf 29 juli 2017
Om de oude brug op een veilig manier te kunnen afbreken wordt de Vaartkaai van 29 juli t/m 26 oktober 2017 afgesloten voor alle verkeer. Ook hier wordt een omleiding voor wegverkeer en fietsers voorzien.

Hoe zat dat nu weer met die bruggen?
In het kader van het Masterplan 2020 staan langs het Albertkanaal de volgende jaren heel wat projecten op de planning.  Zo worden alle bruggen over het kanaal aangepast aan de Europese normen. Met een doorvaarthoogte van 9,10 meter kunnen de binnenvaartschepen meer containers vervoeren.
Het kanaal wordt ook op een aantal plaatsen verbreed, hierdoor kunnen er grotere schepen via het kanaal de haven van Antwerpen bereiken. Meer transport over het Albertkanaal betekent minder vrachtwagens op de snelwegen in en rond Antwerpen. De eerste werken hiervoor zijn al van start gegaan met de verbreding aan de ‘bocht van Merksem’.
Na de verbreding van het Albertkanaal wordt de Vaartkaai volledig heraangelegd met een volwaardige fietsostrade langs het kanaal. Tot de definitieve aanleg worden een aantal maatregelen uitgevoerd om veilig fietsen langs het kanaal mogelijk te maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.