Werken in Merksem

Nieuwe fietspad in de Campiniastraat

Sinds maandag 26 juni is het nieuwe fietspad in de Campiniastraat klaar voor gebruik. Het fietspad sluit aan op de Groenendaallaan en loopt richting de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal. Tegen eind dit jaar zal het fietspad verbonden worden met de definitieve aanloophelling van de fietsbrug. Tot die tijd blijft de fietsbrug bereikbaar via een tijdelijke stelling.

In het deel van de Campiniastraat, tussen de Blijvoort en de Groenendaallaan, werd de afgelopen maand een dubbelrichtingsfietspad aangelegd richting de tijdelijke stelling van de IJzerlaanbrug. Het fietspad ligt tegen de buitenzijde van de berm van de ir. Menneslaan en is volledig gescheiden van het andere verkeer. Hierdoor verhoogt het rijcomfort en de veiligheid van de fietsers tussen de Groenendaallaan en Blijvoort. Eind dit jaar zal het fietspad aansluiten op de definitieve aanloophelling van de nieuwe fietsbrug.

Om de aannemer de ruimte te geven om het fietspad aan te leggen, was een gedeeltelijk parkeerverbod van toepassing in een deel van de Campiniastraat. Nu de werken aan het fietspad voltooid zijn, kun je er terug parkeren

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.