Werken in Merksem

Rioleringswerken kruispunt Lambrechtshoekenlaan – Maantjessteenweg

Rio-link voert vanaf begin augustus rioleringswerken uit op het kruispunt Maantjessteenweg met Lambrechtshoekenlaan. De werken duren ongeveer 3 weken. 

Rio-link staat in voor het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van het rioleringsstelsel in Antwerpen. Het bedrijf verbetert het rioleringsnetwerk en plant de komende maanden rioleringswerken in de ruime omgeving van Lambrechtshoekenlaan. Enerzijds worden riolen vernieuwd en anderzijds worden aanpassingswerken aan de riolen uitgevoerd zodat er een grotere afvoercapaciteit ontstaat. De werken worden uitgevoerd in verschillende fasen.

De aannemer start in de week van 1 augustus 2017 met het kruispunt Lambrechtshoekenlaan – Maantjessteenweg. Er worden twee verbindingen voorzien naar een grote rioolbuis zodat bij hoge waterstand het water sneller wordt afgevoerd. Deze werken duren ongeveer 3 weken.

De noordelijke rijrichting van Lambrechtshoekenlaan wordt afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf Ryenlanddreef. Vanuit Victor Govaerslaan en Lambrechtshoekenlaan kan het verkeer Maantjessteenweg niet indraaien. Er is een omleiding voorzien via Ryenlanddreef en Laarsebaan. Verkeer van noord naar zuid blijft mogelijk op Lambrechtshoekenlaan. Voetgangers en fietsers volgen ter hoogte van de werfzone de aangegeven omleiding. Bussen worden eveneens omgeleid. Meer info via www.delijn.be of aan de halte zelf.

Aansluitend aan deze werken werkt rio-link aan het kruispunt Overhout-Maantjessteenweg, het kruispunt Laarsebaan-Maantjessteenweg en een gedeelte van Laarsebaan en Overhout. 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.