Nocturne brengt magische sfeer en verrassende acts

Dankzij ‘Nocturne’ komt het Bouckenborghpark op zaterdag 9 september vanaf 20 uur ’s avonds tot leven. Het park vormt dan het decor voor poëtische performances en mysterieus theater. Acrobaten en muzikanten, raadselachtige figuren en feeëriek licht zorgen voor een bijzondere nacht onder blote hemel. Apotheose om 23.15 uur is een spektakel hoog in de lucht van Circus Marcel.

‘Nocturne’ is een organisatie van Cultuurcentrum Merksem en jongerencentrum Bouckenborgh in samenwerking met Fameus en het district Merksem. Alle Merksemnaars zijn uitgenodigd voor deze gratis avond vol muziek, theater, circus en magie in het Bouckenborghpark (Bredabaan 555, 2170 Merksem).

Vanaf 20 uur kunnen de bezoekers genieten van enkele grotere acts (vuur- en circusspektakel…) en muziekoptredens (stadsfanfare, muziek uit de jaren ’30 …). Vanaf 21 uur kunnen ze op eigen tempo 2 wandelroutes afleggen door het park. Op verschillende plaatsen brengen straatmuzikanten, dansers en circusartiesten verrassende acts. Ook theater, poëzie en beeldende kunst staan op het programma. Alle artiesten spelen gedurende 2 uur hun act verschillende keren na elkaar. Sommige acts zijn een voorproefje van voorstellingen die tijdens het volgende culturele seizoen vertoond worden in Cultuurcentrum Merksem.

‘Nocturne’ biedt ook een podium aan Merksemse artiesten. Zo is er een voorstelling te zien van Vers Geweld (een project van Jongerencentrum Bouckenborgh), amateurtheatergezelschap Karakter Collectief en een groep jongeren die samen met Ontmoetingscentrum Merksemdok theatermonologen brengt.

Om 23.15 uur start de slotact ‘Home Made’, de nieuwe voorstelling van Circus Marcel. Dat kleurrijke spektakel hoog in de lucht bruist van enthousiasme, vindingrijkheid en aanstekelijk spelplezier.

Na de slotact kunnen de bezoekers nog nagenieten op het zomerse terras van jongerencentrum Bouckenborgh.

Bij regenweer gaat ‘Nocturne’ niet door. Controleer daarom vooraf via deze (externe) link.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.