Merksem Handbal – Estu Doornik  29 – 30

De eerste helft was een loom Merksem op achtervolgen aangewezen. Dankzij een sublieme Rens Baeyens en een bij schot zijnde Carlos Jansen en Nuni Bazoer kon de schade beperkt worden. Via 1 – 3 na 5 minuten ging het naar 3 – 8 en kon het jo jo spel beginnen. Merksem kwam terug tot 8 – 10 met nog 10 minuten te spelen. Doornik liep terug weg naar 8 – 13 maar bij rust stond het 11 – 14.

De tweede helft een totale metamorfose van onze jongens. Na 5 minuten hingen de bordjes gelijk 15 – 15. Met dank aan een sterke Zaïd Allaf die van overal raak trof kwamen we zelfs 16 – 15 voor. Onze andere youngsters Simon Van Den Bergh en Alexandre Hayon roken bloed en duwden door na 10 minuten 20 – 17. Een jong team laat zich echter snel afleiden, de wedstrijd lag nu een goede 5 minuten stil omdat de electronische klok en scorebord uitviel. De routine van Doornik kwam boven en zij profiteerden om de bordjes terug gelijk te hangen 20 – 20. Alweer Alexandre Hayon en Rens Baeyens verzetten de bakens en als Lennert Doms de netten nu ook vond kwamen Merksem terug 26 – 23 voorsprong. Nog 10 minuten te gaan en deze werden weer een nagelbijter. Merksem keek terug tegen een 27 – 28 aan met nog 4 minuten te spelen. Doornik diepte uit tot 28 – 30 Lennert Doms bracht nog hoop met de aansluitingstreffer 29 – 30, nog 2 minuten maar de verdedigingen gaven geen krimp meer en 29 – 30 stond er ook nog na 60 minuten.

Merksem: Alexandre Hayon 6,Carlos Jansen 4,Zaïd Allaf 4,Simon Van Den Bergh 4,Lennert Doms 4,Nuni Bazoer 4,Lars Koenraads 1,Yoeri Van Den Bergh 1, Jari Van De Moosdijk.
Doornik: Decocker 8,Rosier 5,Ait 5,Lachal 5,Chantry 3,Debouvries 2,Boudjellal 2.