Weer

Merksem
24 april 2018, 12:17
Meest bewolkt
Meest bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:28
zonsondergang: 20:53
Verwachting 24 april 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 11 km/h ZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
11°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 25 april 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
15°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
7°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 26 april 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
14°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 27 april 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 7 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
6°C
windsnelheid: 0 km/h NNW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 28 april 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
17°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
windsnelheid: 7 km/h O
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Nieuwe voorzitter voor CD&V Merksem

Na een voorzitterschap van vijf jaar geeft Hans Bogaert de fakkel van het voorzitterschap voor CD&V in het district door aan Thomas Ven, die vijf jaar geleden in Merksem kwam wonen.

Thomas Ven, oorspronkelijk afkomstig uit Zwijndrecht en daar in het verleden reeds voorzitter van de jongerenafdeling wil zijn partij CD&V opnieuw uit de oppositie krijgen in Merksem. “We willen in de toekomst opnieuw mee het beleid bepalen. Momenteel bestuurt N-VA samen met Sp.a-Groen in Merksem en die samenwerking loopt niet altijd even makkelijk of vlot. Het beleid wordt niet consistent gevoerd in het district”.

Thomas Ven is geen onbekende binnen de CD&V. “Ik rolde zo’n tien jaar geleden in de politiek als lid bij CDS Antwerpen, een politieke studentenvereniging. Daarna was ik actief in Zwijndrecht en Burcht als voorzitter bij de lokale afdeling van JONGCD&V. Zo’n vijf jaar geleden ben ik verhuist naar Merksem waar ik ondertussen ook een huis gekocht heb. Ik voelde me direct welkom en merk dat Merksem vooral een heel warm district is. Dat gevoel van thuiskomen en van thuis zijn wil ik aan alle Merksemnaren kunnen geven. Als voorzitter van een geëngageerde groep mensen van zowel jongeren als meer ervaren leden onder ons, ben ik er zeker van dat ik hiertoe mijn steentje kan bijdragen.”

De jonge nieuwe voorzitter, die in het dagelijkse leven aan de slag is als vertegenwoordiger in de bouwsector hecht veel belang aan lokale mobiliteit en aan fietsveiligheid. “Zo komt er op vraag van onze fractie in december een extra commissie over fietsveiligheid in het district. Merksem is met de werken aan de verschillende bruggen ook een soort eiland op zich geworden en daar moeten we iets aan doen. We moeten files vermijden en aan een veilige infrastructuur werken.”
Ven zal de lijst niet trekken met de verkiezingen, die rol is weggelegd voor districtsraadslid Sonja De Meyer, Koenraad De Cock duwt de lijst.

Ex-voorzitter voor CD&V Merksem Hans Bogaert wenst zijn opvolger alvast veel succes. “Ons lokaal CD&V-verhaal in Merksem krijgt een nieuwe wending. Thomas is een jonge en dynamische kracht die ons door het komende intensieve verkiezingsjaar en de opvolgperiode nadien kan leiden”, klinkt het bij Bogaert.

Geef een reactie