Laatste reacties

Weer

Merksem
19 januari 2018, 0:42
Deels bewolkt
Deels bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: -1°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 8:38
zonsondergang: 17:08
Verwachting 18 januari 2018
dag
Regen
Regen
7°C
windsnelheid: 29 km/h W
Windstoten: 65 km/h
nacht
Deels bewolkt met buien
Deels bewolkt met buien
3°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 januari 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
6°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Regen en sneeuw
Regen en sneeuw
2°C
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 20 januari 2018
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
4°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
1°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 21 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
5°C
windsnelheid: 7 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
4°C
windsnelheid: 11 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 22 januari 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
7°C
windsnelheid: 14 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
 

Archief

Achtervolging door Merksem

Elk jaar organiseert Lokale Politie Antwerpen tijdens de eindejaarspersiode een actie Hades. Ze verhoogt de zichtbaarheid van de politiemensen in het straatbeeld. Hadesacties zijn specifiek gericht tegen woninginbraken, inbraken in voertuigen en diefstallen.

Een ploeg van de politie merkte woensdag tijdens de Hades-actie een voertuig op dat een rood licht negeerde op de Bredabaan. Wanneer de ploeg zich met hun blauwe zwaailichten kenbaar maakte aan de overtreder, probeerde het voertuig aan de controle te ontkomen. De politie zette daarop de achtervolging in door het centrum van Merksem, waarbij het verdachte voertuig aan hoge snelheid door de woonwijken reed.

Het vluchtende voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand ter hoogte van het Bouckenborghpark in Merksem. Daarop zette de bestuurder zijn vlucht te voet verder. De passagier kon op dat moment reeds gevat en gehandboeid worden. Ter hoogte van het kasteel Bouckenborgh kon de bestuurder door een inspecteur van de politie staande gehouden worden.

Beide inzittenden bleken geen onbekenden te zijn voor het gerecht. De 29-jarige bestuurder stond geseind. Tegen hem stond nog een bevel tot gevangenneming open. Hij is gekend voor onder meer wapenbezit, diefstal, slagen en verwondingen en de in- en uitvoer van drugs. Zijn 29-jarige passagier is gekend voor gelijkaardige feiten, maar stond niet geseind. De bestuurder had een grote som geld en 3 gsm-toestellen op zak. Alles werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Beide verdachten werden gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie