Harmonie den Bart doet mee aan de vijfde Nationale Applausdag voor fietsers van de Fietsersbond

Vijfde Nationale Applausdag voor fietsers – woensdag 21 maart 2018 – Harmonie den Bart applaudisseert mee

Op woensdag 21 maart staan meer dan 100 teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook Harmonie den Bart stuurt een delegatie onder de noemer “Beetje Bart”. Via dit initiatief van de Fietsersbond, de belangenbehartiger van alle fietsers, en haar Franstalige tegenhanger GRACQ, wil Harmonie den Bart fietsers feliciteren. Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel, … Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste en gezondste vervoermiddel!

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar zijn vijfde verjaardag! Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad startten deze eenvoudige maar sterke actie. Na tientallen Mechelse edities ging de actie in 2014 nationaal. Bekijk de overzichtskaart met de geplande applausacties en hun initiatiefnemers over heel België. Vorig jaar applaudisseerden 138 teams, zouden het er dit jaar even veel zijn?

Deze keer steekt ook Harmonie den Bart de fietsers een hart onder de riem op de fietsersbrug over het Albertkanaal, tussen Merksem en Antwerpen Dam Waarom op deze locatie? Omdat daar veel fietsers passeren. Met deze actie zetten we fietsen in Merksem in de kijker, en vragen we blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid.

De Fietsersbond is een onafhankelijke vereniging die in naam van alle fietsers ijvert voor een fietsvriendelijk Vlaanderen en Brussel: waar fietsen vanzelfsprekend is. We zetten druk op het beleid, zijn samen met onze lokale afdelingen gesprekspartner van gemeentebesturen, geven advies, voeren acties en verlenen diensten aan overheden (Meetfiets) en bedrijven (Bike to Work). De ervaring van onze meer dan 23.000 leden, de inzet van vijfhonderd vrijwilligers en de kracht van onze organisatie maken van ons dé belangenbehartiger van de fietsers van vandaag en die van morgen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.