Nieuwe woonwijk in Bergen op Zoom noemt Hof van Merksem

Woningcorporatie Stadlander en aannemer Heijmans bouwen aan een nieuwe huurwoonwijk in Bergen op Zoom: het Hof van Merksem.
De huizen zullen energieneutraal zijn. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het opwekken van energie. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De verwarming gebeurt via aardwarmte. Datzelfde systeem zorgt tijdens de zomerperiode voor koeling van de woningen. Stadlander verwacht dat er zoveel energie wordt opgewekt dat de huishoudens daarmee moeiteloos in staat zijn te voorzien in hun eigen behoefte en zelfs stroom kunnen terugleveren aan het elektriciteitsbedrijf. In dat laatste geval levert dat huurders dan geld op.

Om de extra investeringen in de huizen voor energieopwekking te bekostigen, betalen huurder naast hun reguliere huur een vergoeding daarvoor. De huizen hebben geen gasaansluiting en maken evenmin gebruik van andere fossiele bronnen.

De woningen bestaan uit een woonlaag met een kap en zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat huurders er ook kunnen blijven wonen op het moment dat ze met een beperking te maken krijgen of hulpbehoevend worden.

Ligging

Hof van Merksem ligt ten zuiden van het gezellige centrum van Bergen op Zoom. Op de fiets ben je binnen 10 minuten op de Grote Markt. Naast de woonwijk ligt natuurgebied Dal van de Molenbeek. Hier lopen grote grazers vrij rond. Je stapt dus zo vanuit je voordeur de natuur in.

1 comment on “Nieuwe woonwijk in Bergen op Zoom noemt Hof van Merksem

  1. Billiet Christiane

    Zeer intresant ,daar kunnen de Belgen nog veel leren , misschien binnen 50 jaar , als ze goesting hebben !!!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.