Weer

Merksem
20 augustus 2018, 5:45
Bewolkt
Bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 11 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
zonsopgang: 6:36
zonsondergang: 20:54
Verwachting 20 augustus 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
23°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 7 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
16°C
windsnelheid: 0 km/h NW
Windstoten: 7 km/h
Verwachting 21 augustus 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
26°C
windsnelheid: 0 km/h WZW
Windstoten: 4 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 0 km/h NNW
Windstoten: 4 km/h
Verwachting 22 augustus 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h W
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 23 augustus 2018
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
24°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
14°C
windsnelheid: 7 km/h W
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 24 augustus 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
18°C
windsnelheid: 11 km/h WNW
Windstoten: 22 km/h
nacht
Regen
Regen
11°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
 

Archief

Vakbondsacties zorgen voor hinder bij De Lijn van woensdag 16 tot en met zondag 20 mei

De Lijn verwacht dat haar dienstverlening vanaf woensdag 16 mei tot en met zondag 20 mei verstoord zal zijn in heel Vlaanderen.

Op woensdag nemen personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. Van donderdag tot en met zondag roepen ACOD en ACLVB op om te staken tegen de geplande reorganisatie bij De Lijn. Omdat ACV-OD en de onderaannemers niet deelnemen aan de actie, zullen er wel bussen en trams rijden. De hinder zal vermoedelijk het grootste zijn in de steden, daar zoek je beter een alternatief. Dat geldt ook voor wie naar de concerten van Marco Borsato in het Sportpaleis gaat.

Woensdag tot en met zondag test De Lijn het systeem waarin werkwillige chauffeurs worden ingezet op vooraf bepaalde prioritaire lijnen. Hierdoor krijgen reizigers een beter aanbod dan wanneer de werkwilligen in gespreide slagorde aan de slag gaan over het hele net. Bij de verdeling van de werkwilligen over prioritaire lijnen kijkt De Lijn naar een aantal criteria. Zo moet er een goede spreiding zijn over assen in alle windrichtingen, bijvoorbeeld noord-zuid en oost-west. Daarnaast wordt ook gekeken naar het aantal reizigers in de spits en zogenaamde attractiepolen (bestemmingen waar veel mensen naartoe gaan).

Chauffeurs rijden vrijwillig op lijnen die ze kennen, ze worden niet ingezet op onbekend terrein. De aanpak met de prioritaire lijnen geldt voor de eigen chauffeurs van De Lijn. De chauffeurs van de verpachte lijnen blijven hun vaste trajecten bedienen. Hoeveel en welke prioritaire lijnen worden bediend, hangt af van het aantal chauffeurs dat ’s ochtends en ’s middags aan de slag gaat.

Reizigers kunnen www.delijn.be raadplegen. Daar zie je op weekdagen rond 7 uur zo correct en volledig mogelijke overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening voor de voormiddag, rond 14 uur voor de rest van de dag. Op zaterdag en zondag vind je die gedetailleerde info rond 8.30 uur en 14 uur. Omdat de bedienden die de info verzamelen, mogelijk mee actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.