Weer

Merksem
16 augustus 2018, 12:22
Meest bewolkt
Meest bewolkt
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 68%
windsnelheid: 14 km/h WZW
Windstoten: 14 km/h
zonsopgang: 6:30
zonsondergang: 21:02
Verwachting 16 augustus 2018
dag
Meest bewolkt met onweersbuien
Meest bewolkt met onweersbuien
27°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
16°C
windsnelheid: 4 km/h WNW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 17 augustus 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
23°C
windsnelheid: 7 km/h NW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
13°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 18 augustus 2018
dag
Meest zonnig
Meest zonnig
23°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 19 augustus 2018
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
25°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Deels bewolkt
Deels bewolkt
17°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 20 augustus 2018
dag
Stortbuien
Stortbuien
25°C
windsnelheid: 7 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
nacht
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 11 km/h
 

Archief

Antwerpse Havenpijl op 5 augustus

Op zondag 5 augustus gaat de 28e editie van de Antwerpse Havenpijl van start in de Nieuwdreef te Merksem. Net zoals voorgaande jaren kadert de wedstrijd in de Belgische Topcompetitie en werd deze opgenomen in de UCI Europe Tour kalender (UCI 1.2). Hierdoor is de organisatie verzekerd van deelname van de Belgische continentale teams en de beste clubteams van België U25. De wildcards gaan naar de Belgische prof-continentale teams en continentale teams uit het buitenland. Uiteraard zal ook de organiserende club Royal Antwerp Bicycle Club van start gaan.

Het concept van voorgaande jaren blijft behouden, zijnde 2 grote ronden doorheen de gemeente Stabroek en de districten Merksem, Ekeren en Bezali met doortocht aan de aankomst aangevuld met 9 plaatselijke ronden af te werken door de renners te Merksem en Schoten. In de aankomstzone zal u dit jaar wederom enkele reuzen uit Deurne en Merksem kunnen begroeten en aan democratische prijzen een drankje of hapje nuttigen.

Rond 17u weten we dan wie de opvolger wordt van Arvid De Kleijn en wie de eindstand in de Lotto-Topcompetitie 2018 wint

135 jaar
Op 5 augustus 2018 zal het exact 135 jaar geleden zijn dat de organiserende club, RABC, de eerste wielerwedstrijd in de stad Antwerpen organiseerde. Naar aanleiding van 135 jaar koers in Antwerpen organiseert men dit jaar in afwachting van de Antwerpse Havenpijl een wedstrijd op hoge bi’s, net zoals toen op de Zuiderlei (huidige Amerikalei).

De club spande zich in om van de eerste wielerwedstrijd die in de Scheldestad zou plaatsvinden op 5 augustus 1883 iets bijzonder te maken. Het parkoers was de 300m lange afstand tussen het gerechtshof en de Brederodestraat. De eerste prijs was een kunstvoorwerp en een vergulde medaille, de tweede ontving een vergulde medaille en een diploma. De inzetprijs voor de deelnemers was 5 frank. Deze inzetgelden werden na de wedstrijd terugbetaald.

Afwachtingswedstrijden Antwerpse Havenpijl – Loop en hoge bi wedstrijd

 • Het parcours : Nieuwdreef – Laarsebaan – Houthulststraat – Paasbloemstraat – Nieuwdreef => 1,26 km
 • Start loop 13u05 – 13u45 – 4 ronden – Start & aankomst Nieuwdreef thv CC zelfde eindmeet als Antwerpse Havenpijl – inschrijving: Muziekschool vanaf 11u30, Dames en Heren vanaf 13 jaar. – In samenwerking met OLSE
 • Start hoge bi wedstrijd naar aanleiding van 135 jaar koers in Antwerpen om 14u00 – 14u45 – 15 ronden – start & aankomst idem loop – in samenwerking met O.R.E Retrofietsclub

Parcours

 • Grote omloop (x2):
  MERKSEM Nieuwdreef (start) – Ryenlanddreef – Lambrechtshoekenlaan – Victor Govaerslaan – J. Masurebrug – ANTWERPEN Havanastraat – Noorderlaan – Antwerpsebaan – BERENDRECHT/ZANDVLIET Schouwvegersstraat – Sint-Jan Baptiststraat – Zoutestraat – De Keyserhoeve – Noordland – Antwerpsebaan – Steenovenstraat – Krommeweg – Monnikenhofstraat – via STABROEK EN HOEVENEN – Abtsdreef – Dorpstraat – Kleine Molenweg – Ettenhoven – Kerkstraat – Markt – Antwerpsesteenweg – EKEREN Leugenberg – Kloosterstraat – Dorpstraat – Markt – Steenstraat – ANTWERPEN Ekersesteenweg – Noorderlaan (na tweede grote omloop: Noorderlaan – Havanastraat – Burgemeester J. Masurebrug – Victor Govaerslaan – Maantjessteenweg)
 • Plaatselijke omloop (x9):
  MERKSEM Nieuwdreef – Ryenlanddreef – Lambrechtshoekenlaan – Maantjessteenweg – Frans
  Adriaenssensstraat – Akkerbouwstraat – Moeshofstraat – Ringlaan – SCHOTEN Bredabaan – Horstebaan – Vordersteinstraat – Ridder Walter van Havrelaan – Calesbergdreef – Eethuistraat – MERKSEM Oude Bareellei – Bredabaan – Nieuwdreef

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.