OLSE Merksem handbal logo

Apolloon Kortrijk – Merksem Handbal 23 – 23

Rens Baeyens en Jarno Vinckevleugel redden punt voor Merksem.

Zondagmiddag, een deugddoende busreis in het warme zonnetje had onze spelers een beetje loom gemaakt. Na 5 minuten keken we al tegen een 3 – 0 stand aan. Met grote dank aan Rens Baeyens konden we op het kwartier zowaar in de slipstream komen van Kortrijk 5 – 4. En dan viel de scoringsmachine volledig stil zo keken we bij de rust tegen een 13 – 6 aan.

Een donderspeech van Piotr tijdens de rust later bracht een wakker en gedreven Merksem op het veld. Jarno Vinckevleugel nu in het doel en die wou niet onder doen voor zijn collega, ook hij redde wat er te redden viel. Thomas Kiebooms liet Merksem terug handballen en Lennert Doms had zijn hamer nu wel meegenomen uit de kleedkamer. Kortrijk had ogen te kort om te kijken van waar het gevaar kwam. Zo kroop Merksem langzaam maar zeker onder de huid van de Kortrijkzanen. Na 10 minuten hadden we al de helft van onze achterstand opgehaald en als dan ook Slaven Barbaric en Pascal Haak de netten vonden stond het met nog 8 minuten te spelen 19 – 19. In een zenuwslopend slot nam Kortrijk 2 minuten voor tijd een optie op de overwinning 23 – 21. Maar een volwassen spelend Merksem naderde opnieuw tot op 23 – 21. Jarno Vinckevleugel ranselde nog een quick Break uit zijn doel en in de laatste seconde forceerden we een penalty. Laurel Ntibashirakandi, de rust zelve, wierp zijn zesde van de avond tegen de netten. Zo konden we toch met een goed gevoel en 1 punt terug naar Merksem.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 6, Lennert Doms 4,Thomas Kiebooms 3, Slaven Barbaric 3, Pascal Haak 2, Alexandre Hayon 2,Carlos Jansen 1,Yoeri Vandenbergh 1, Simon Van Den Bergh 1.
Kortrijk: Verschelde 7,Steenhoudt 4,Dhaene 4,Mathijs 2,Craeynest 2,Thiers 1,Driesens 1,Koops 1,Gharbi 1.