Lokaal Chiro Sint Jozef in brand gestoken

img_3347.JPGEen lokaal van Chiro Sint Jozef (Merksemheidelaan) werd zaterdagavond in brand gestoken. 3 jongeren van 12 – 13 jaar waren het op het terrein van de Chiro gelopen om er te spelen. Ze waren blijkbaar aan het spelen met een aansteker en hierbij staken ze, waarschijnlijk per ongeluk, een zetel in brand.


img_3346.JPG

Twee van de drie waren het lokaal binnen gegaan en maakten vuur met enkele proppen papier. Voor ze het wisten stond een zetel in brand. Toen zetten twee van hen het op een lopen. Thuis aangekomen biechten ze het verhaal  op aan hun vader.

img_3345.JPGEen leider die door omwonenden werd verwittigd kwam af en merkte de brand op. Ondanks zijn pogingen om het vuur nog te stoppen, brandde het hele lokaal af. Aangezien de Chiro momenteel verbouwingswerken uitvoert, zit de meerderheid van de leden nu zonder dak boven het hoofd.

img_3344.JPGDe jongeren die de brand aanstaken werden gevat. Ze waren al de hele dag met vuur aan het spelen. Eerder hadden ze nog een vogelverschrikker in de Van Praetlei in brand gestoken. Ook daar liep het al een beetje uit de hand, toen het vuur oversprong naar andere poppen en een struik. Een toevallige passant kon het vuur blussen met water uit een regenton. Toen het missliep op de Chiro bleef één van hen achter. Dank zij hem konden de anderen snel gevat worden.

3 comments on “Lokaal Chiro Sint Jozef in brand gestoken

  1. Tony H

    Hoeveel kost de huur van 2 containers voor een half jaar ? Best informeren die ouders even bij hun familiale om die optie….
    Of nog beter: laat die 3 pyromanen met hun pa & ma de handen uit de mouwen steken & meemetselen aan het nieuwe lokaal. Wedden dat die pa’s & ma’s dan misschien ook gaan inzien dat opvoeden iets is van plichten en rechten & dat ze er beter maar eens mee starten & iets dringend goedmaken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.