Verslag : FC JONG MERKSEM – FC MERKSEM 0-13

15 APRIL 2007: FC JONG MERKSEM – FC MERKSEM 0-13

Schepen Ludo Van Campenhout, te gast op de laatste restaurantdag van FC Merksem dit seizoen, zakte mee af naar Jong Merksem om de derby bij te wonen.

FC Merksem zette meteen de wedstrijd naar zijn hand. Enkele kleine kansjes werden niet benut. In de 8ste minuut brak Vermeulen de ban met een heerlijk afstandsschot. Vier minuten later was het de beurt aan Janssens om de score te verdubbelen. FC Jong Merksem probeerde wel richting Plompen te gaan, maar kon slechts eenmaal dreigen via een vrijschop. Op het half uur werd Janssens neergelegd in het strafschopgebied en Aaouam zette de penalty feilloos om. De veer bij Jong Merksem was nu helemaal gebroken en nog voor de rust kon Verstraeten de voorsprong verder uitbouwen.

Na de pauze ging FC Merksem op zijn elan verder. Het bleef goed georganiseerd spelen en Dalle (2x), Verstraeten, Geltmeyer, Bervoets en Flumens (3x) brachten de stand op een niet eens overdreven 0-13.

Toegegeven, de tegenstander legde niet veel in de weg. Maar het groot aantal doelpunten was zeker ook het gevolg van een sterk collectieve prestatie, met verzorgd voetbal vanuit de defensie en aandacht voor de opbouw van de aanval.

Volgende week valt het doek over de competitie seizoen 2006-2007. Het vierde geklasseerde Heibos zakt af naar Merksem. Een duel waar gewoonlijk veel te beleven valt.