BRT-producer Jef Van den Berg overleden

Vorige zaterdag is in Berchem op 89-jarige leeftijd Jef Van den Berg overleden, pianist, componist en voormalig BRT-producer. Jef Van den Berg, geboren te Merksem in 1917 studeerde notenleer, piano en fagot aan het conservatorium van Antwerpen. In de jaren ’40 en ’50 was hij pianist in diverse amusementsorkesten. Hij leidde ook zijn eigen orkest.

Van 1961 tot 1982 was hij eerst regisseur en later producer bij de dienst Amusement van de toenmalige BRT. Hij realiseerde ondermeer cabaret- en revueprogramma’s en werkte mee aan Ontdek de Ster. Hij componeerde ook de muziek voor ontspanningsprogramma’s (Wat doen we met de liefde?) en televisiecabaret (De Kanarifant), en leverde muziekbewerkingen voor diverse muzikale komedies (Muziek voor twee, De dame en de knecht).

In 1957 werd hij op het Festival della Canzone in Venetië bekroond met een zilveren medaille voor het lied ‘k Vergeet u nooit, Venetië, dat hij samen met Bert De Corte schreef. Jef Van den Berg schreef ook muziek voor diverse Vlaamse artiesten, onder meer voor Lize Marke, die in 1965 met een lied van zijn hand (Als het weer lente is) de geschiedenis inging als de eerste vrouwelijke Belgische kandidaat op een Eurovisiesongfestival (in Napels).

Van 1970 tot 1982 was Jef Van den Berg ook docent notenleer aan de Studio Herman Teirlinck.

Van www.TV-Visie.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.