Containers leren herstellen

Leercentrum Merksem is één van de 5 partners van de stichting Werkvormm in een project rond het leren herstellen van containers. Samen met Plus Uitzendkrachten, FTMA Sociaal Vormingsfonds voor Metaalarbeiders, de Centra voor Deeltijds Onderwijs Don Bosco Wilrijk en Werkvormm zelf werken zij aan een professionele opleiding tot container hersteller. Dit project genaamd Smeed-Werkd loopt al sinds 2005.

In het Havencentrum Lillo werd gisteren een honderdkoppige ploeg ontvangen van dit project. Mensen uit het onderwijs, vakbonden, werkverschaffers en bedrijven die zich bezig houden met de reparatie van containers. Voor de start van dit project was er eigenlijk geen opleiding voor dit knelpuntberoep.

Het project kreeg steun van het Europees Sociaal Fonds, VDAB en de stad Antwerpen. Samen met de gespecialiseerde bedrijven werden 70 personen opgeleid via een training waarbij vooral het werkend leren belangrijk was. Spijtig genoeg kommen nu deze ondersteuningen in het gedrang. En zonder geld, kan men natuurlijk niet verder werken aan dit project.

Vijftig van de deelnemers zijn op dit ogenblik al aan de slag als containerherstellers. Ze vervoegden zich bij de al ongeveer duizend mannen die voordien de stiel op het terrein hebben geleerd.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.