Graffitispuiten is afvalruimen

Zes jonge graffitispuiters die eind 2006 en begin 2007 hun kunsten ten toonstelden in het Merksemse straatbeeld krijgen een werkstraf. Enkele omheiningen in het Bouckenborghpark, de bibliotheek aan de Van Heybeeckstraat, de sportterreinen aan de Terlindehofstraat en de Salvialei werden door hen in de verf gezet.

Aangezien de meeste, vooral beginnende, graffiti-‘artiesten’ voornamelijk handtekeningen plaatst, kon de politie de zes redelijk snel vatten.

De zes kwamen voor de jeugdrechter, die een alternatieve werkstraf voorstelde. Het zestal krijgt eind deze maand een verplichte vormingsles van één uur rond sensibilisering van de graffitiproblematiek en mag daarna drie werkdagen van acht uur onder begeleiding de eigen kunstwerken afkrabben, de muren reinigen en waar nodig herschilderen.

Ook zullen ze in de buurt afval en zwerfvuil opruimen. Een forse inzet is gewenst, want bij ongunstige evaluatie komen de zes opnieuw voor de jeugdrechter, die dan wel eens iets strenger zou kunnen optreden.

Een jeugdrechter is ook een mens.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.