Verdronken? – UPDATE –

De man is levend en wel teruggevonden :

Wandelaars troffen hem woensdagavond onderkoeld aan in een gracht langs het Albertkanaal. Hij is uit het water geraakt maar was zo onderkoeld dat hij niet verder raakte. Hij lag in een gracht een twintigtal meter van de waterkant. De hulpdiensten werden verwittigd en hij werd naar het ziekenhuis van Herentals overgebracht, zijn toestand is stabiel. De man zou bij het vertrek overboord zijn geslagen. 

Het oorspronkelijke bericht :

Het Merksemse binnenschip Sancta Maria is een bemanningslid kwijt. Het schip vertrok in Olen, maar iets verder bleek de zoon van de schipper spoorloos. Duikers van de brandweer hebben gisteren in het Albertkanaal in Olen urenlang gezocht naar de 34-jarig zoon, maar vonden niets. Het slachtoffer is wellicht over boord gevallen en verdronken.

De Sancta Maria had woensdagochtend gelost bij Master Foods in Olen en vertok daar rond 10u20 richting Luik. Stephane L., de zoon van de schipper, was op het dek aan het werk. Hij moest nog een autoband binnenhalen, die hing aan een touw naast het schip om ervoor te zorgen dat de boor bij het aanmeren niet tegen de kade botst. Toen het schip  in de buurt van de brug Neerbuul was gekomen, een 600 meter verder, merkte de schipper zijn zoon plots niet meer op. Een val in het water leek de enige verklaring.

De schipper alarmeerde de hulpdiensten en keerde terug naar de loskade. Een zestal Kempense brandweerkorpsen kwamen met duikers en bootjes ter plaatse. Eerst werd gezocht aan de kiel van het schip. Vervolgens werd gespeurd tussen het bedrijf waar gelost werd en de brug Neerbuul. Omstreeks 14.45 uur blies de brandweer de zoekactie af. De man werd niet terug gevonden. 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.