Parken veranderen

Er staan heel wat veranderingen in het vooruitzicht van de Merksemse parken. Zo begint men binnenkort aan de herinrichting van het Runcvoortpark. Ook een aantal ideeën van de Merksemse jeugdraad zullen worden uitgewerkt. Zo stond een fietsboulevard reeds in het bestuursakkoord. Deze moet een aantal belangrijke punten van Merksem verbinden om de toegankelijkheid van de fietsers te verhogen. Maar ook een hervorming van het kleuterpark komt er op vraag van de jeugdraad.

Verantwoordelijk schepen Sonja De Meyer heeft grootse plannen en wil het kleuterpark verplaatsen naar waar nu de Rozentuin ligt. Deze Rozentuin is en blijft mooi, maar is tevens een zeer moeilijk te onderhouden stukje groen. De aanpassingen staan in het Merksemse bestuursakkoord en werden ook overgenomen in het Merksemse jeugbeleidsplan 2008-2010 dat deze maand in de Merksemse districtsraad unaniem werdgoedgekeurd. De voorbereidingen voor de werken zijn reeds van start gegaan en in 2008 zal men aan de definitieve herinrichting beginnen.

De herinrichting komt niet ongelegen daar veel van de speeltuigen in het huidige kleuterpark einde leeftijd zijn. In plaats van ze ter plekke te vervangen, zullen er dus elders nieuwe komen.

We zullen trachten een aantrekkelijke, avontuurlijke en originele speeltuin in te richten met de nodige uitstraling voor Merksem.” aldus Sonja De Meyer. “Het is de bedoeling om terzake ook nog inspraak of met andere woorden peilingen te organiseren.”

Het huidige speelpark wordt ook heringericht. Zo zal er op vraag van de scholen een fitometer en een Finse piste komen.

1 comment on “Parken veranderen

  1. Pingback: Het Stroboerke » Blog Archief » Werken Runcvoortpark starten

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.