14 maanden

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 31-jarige Dave B. uit Merksem gisteren veroordeeld tot een boete van 550 euro en veertien maanden cel, waarvan de helft met uitstel. De man gebruikte allerlei listen om bij alleenstaanden en bejaarden binnen te raken, waarna hij hen beroofde.

Zo deed Dave B. zich onder meer voor als een medewerker van Electrabel die een mogelijk gaslek moest onderzoeken of die achterstallige betalingen moest komen innen. Op een moment van onoplettendheid stal hij dan de portefeuille of de handtas van zijn argeloze slachtoffers. In minstens één geval belde hij na de diefstal opnieuw aan en deed hij zich voor als bankdirecteur om de code van de gestolen kaart te weten te komen. De beklaagde haalde vervolgens meermaals geld van de rekening van het slachtoffer.

De man sloeg vooral toe in Antwerpen en Borsbeek en had het daarbij gemunt op de zwakkeren in de maatschappij. Tussen oktober 2006 en maart 2007 maakte hij een zestal slachtoffers in totaal ruim 2.400 euro lichter.

De rechtbank hield rekening met het schuldinzicht van Dave B. en met het feit dat hij al jaren met psychologische problemen kampt. De strafrechter koppelde aan het gedeelte van de straf dat met uitstel is, de voorwaarde dat hij zich verder laat behandelen.

Bron Hln.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.