Parcours Schaal Sels

Na een pijnlijke editie in 2006 wordt op dinsdag 4 september opnieuw de belangrijkste cours van België gereden. Het parcours werd aangepast, de provinciale doortocht is niet meer, wel 7 ‘lokalere’ ronden. Schaal Sels is aan zijn 82ste editie toe.

2006 was een slecht jaar. Een valpartij waarbij de Nederlandse baanwielrenner Robert Slippens bewusteloos achterbleef. Met als gevolg tien gebroken ribben, een geperforeerde long en een gebroken sleutelbeen. Ook de Waalse Christophe Brandt kwam ten val. Hij werd afgevoerd naar Klina in Brasschaat en verloor een nier. Daarnaast had hij vier gebroken ribben, een klaplong en was het bot van zijn bovenarm verbrijzeld.

Er zal geen grote ronde doorheen de provincie zijn. Wel een rit richting Nederland en een stuk over de kasseien en smalle wegen in de polder. Dit moet voor de nodige spanning zorgen.

Men zal eerst twee grote ronden van dertig kilometer doen langs Merksem, Brasschaat, Kapellen, Putte-Kapellen, Berendrecht, Stabroek, Hoevenen, Ekeren, Antwerpen-Luchtbal en opnieuw Merksem. Daarna een grote ronde van negentig kilometer. Die bestaat uit dezelfde ronde van dertig kilometer, maar na de doortocht in Berendrecht maakt het peloton een ommetje naar Ossendrecht in Noord-Brabant, naar Reymerswaal in Zeeland en naar Woensdrecht en Ossendrecht opnieuw in Noord-Brabant om daarna in Zandvliet opnieuw in te pikken in de ronde van dertig kilometer.

Na deze ronden zal men nog 4 plaatselijke ronden in Merksem en Schoten afleggen. Start en aankomst blijven behouden in de Nieuwdreef, maar in de andere rijrichting dan de voorbije jaren. De officiële start van de Schaal Sels wordt gegeven aan de ouderlijke hoeve van ex-prof en ex-sportdirecteur Frans Van Looy.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.