Olympic – FC Merksem (1-4)

Zaterdag, 29 september 2007

Het vorige seizoen was Olympic zowat het zwarte beest voor Merksem. Dit jaar draaide de eerste confrontatie uit op een demonstratie van FC Merksem. Merksem begon feller aan de wedstrijd en al na 8 minuten moest de thuisverdediging aan de noodrem trekken. Verstraeten opende met zijn vierde strafschop van het seizoen de score.

Merksem bleef domineren en liet Olympic niet in de wedstrijd komen. Merksem ging naarstig op zoek naar een tweede doelpunt. Eerst belandde er nog een bal op de paal. Maar dat was slechts uitstel.. Net voor de rust mocht een sterke Vermeulen de bal op de rand van het zestienmetergebied rustig aannemen, goed leggen en met links overhoeks binnenschieten.. Ruststand 0–2.

De tweede helft begon met Olympic dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer en nam meer risico’s. Dat gaf Merksem meer ruimte waar Martins Sententa goed gebruik van maakte en via een mooie actie in de 69ste minuut de 0–3 aantekende. Na 79 minuten kon Dennis Plompen (ex-Merksem) met een afstandsschot de Merksemse Glenn Plompen dan toch verslaan.

De thuisdoelman moest nog enkele keren knap tussenkomen, maar moest zich in blessure tijd toch een vierde keer gewonnen geven. Peeters zette de niet eens overdreven 1–4 eindstand op het bord.

FC Merksem groeit met de week en speelde zijn beste wedstrijd tot nog toe.
Leider Zwijndrecht blijft winnen met het kleinste verschil en behoudt het maximum op 3 punten gevolgd door FC Merksem en Hoboken. De titelkandidaten maken meteen hun favorietenrol waar. Onderaan de rangschikking pikken ook Jong Merksem en Antuerpia hun eerste puntje mee. Jong Merksem deed dit ten koste van Heibos, dat zijn start compleet mist.

Volgende week komt SK Donk op bezoek, wat zeker een haalbare kaart zou moeten zijn.