Levenslang

Het Antwerpse assisenhof heeft de Nederlandse Albert Van Dijken (44) veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op de Merksemse Maurits Impe (35). De jury had nauwelijks anderhalf uur nodig om tot een uitspraak te komen. Het openbaar ministerie liet verstaan dat er geen verzachtende omstandigheden waren die in het voordeel van de beschuldigde konden spreken.

De procureur tilde zwaar aan het gruwelijke karakter van de moord en aan het feit dat de waarheid nog altijd niet aan het licht is gekomen. ‘Zolang u geen antwoord geeft op mijn vragen en zolang u het hoofd van Maurits niet teruggeeft, zie ik mij genoodzaakt om uw hoofd te vragen’, sprak de procureur. ‘Want dergelijk brutaal gedrag verdient geen clementie.’

De verdediging vond levenslang een te zware vordering en vroeg om hem nog een kans te geven. ‘Want door zijn dominante en manipulerende moeder heeft hij nooit de kans gekregen om fatsoenlijk op te groeien’.

Albert Van Dijken zelf kreeg uiteindelijk het laatste woord. ‘Het spijt me dat het zo gelopen is’, zei hij. ‘Ik hoop alleen dat ik na de uitspraak contact kan opnemen met de familie om een en ander te verklaren.

Bron Nieuwsblad.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.