Voetbal een feest? – Update Journaal

Bijna de hele scholierenploeg V&O United uit Merksem belandde zaterdag op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Tientallen jongeren én volwassenen stormden na een wedstrijd in het Rivierenhof in Deurne het veld op en haalden naar hen uit. Onder de aanvallers werden enkele spelers van Belgica uit Edegem werden herkend.

Ook trainer Jimmy Brunson (31) deelde ook in de klappen en is 5 dagen erkonbekwaam. Aan GvA vertelde hij : “Ik train al acht jaar jeugdploegen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Volwassenen die met paraplu’s op de kinderen sloegen tot ze neervielen. Sommige spelers hebben oppervlakkige steekwonden. De daders moeten dus wapens hebben gehad.”

De vechtpartij duurde maximum vijf minuten, maar de verwondingen waren er niet minder om. Acht van de elf spelers die op het veld stonden, allemaal jongeren tussen twaalf en zeventien jaar, moesten in het ziekenhuis worden verzorgd. De politie spoort de daders op.

Een paar weken geleden werd een match tussen V&0 United en Belgica uit Edegem stilgelegd na enkele racistische opmerkingen. Enkele van de aanvallers werden herkend als spelers van Belgica.

“Als ploeg hebben wij hier niets mee te maken”, reageert Tom Diercksens, secretaris van Belgica in GvA. “Het gaat om een paar individuen die in hun vrije tijd handelden. Als we met zekerheid weten welke personen erbij betrokken waren, vliegen zij zonder pardon de ploeg uit.”

Media :

Het Journaal van 13u.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.