Herinrichting Sint-Bartholomeusstraat, kop Groot Dok

Vrachtwagens reden vroeger vaak langs de Sint-Bartholomeusstraat naar de industriezone. Dat zorgde voor veel verkeersoverlast in de woonbuurt. De combinatie van wonen en werken rond het kanaal werd hierdoor erg moeilijk. Om dit op te lossen, zet het
Antwerpse stadsbestuur nu financiële middelen in om de buurt te profileren als een gebied waar ‘wonen en werken samengaan’. Er ligt inmiddels een nieuwe keerlus aan het kruispunt Straalstraat en Deurnebaan.

Vrachtwagens kunnen nu eenvoudig van en naar de industriezone rijden zonder de Sint-Bartholomeusstraat te gebruiken. Om het vrachtverkeer in deze straat verder te ontmoedigen, zijn nog bijkomende maatregelen gepland.

Vanuit de Oostkaai is er nog enkel vrachtverkeer mogelijk in de richting van de Deurnsebaan. De Westkaai wordt afgesloten voor het autoverkeer. Er blijft enkel een doorgang voor fietsers en voetgangers. Een verkeersplateau ter hoogte van het Groot Dok moet het vrachtwagenverkeer ontmoedigen en de snelheid van de auto’s verminderen. Voor het Groot Dok wordt een gezellig plein gecreëerd met bomen en een zitbank. Ook komen er meer dan twintig parkeerplaatsen aan beide zijden van dit plein. De werken in de Sint-Bartholomeusstraat zijn pas gestart en zullen ongeveer 3,5 maand duren. Zowel Europa (Doelstelling 2), Vlaanderen als de stad dragen de kosten.

Info?
stedelijk wijkoverleg – districtshuis – Burgemeester Jozef Nolfplein 1 – tel. 03 641 72 54

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.