3 jaar voor doodrijder

Het openbaar ministerie heeft gisteren drie jaar cel gevorderd tegen Danny V.d.B., de doodrijder van Merksem. De zaak werd gedeeltelijk hernomen voor de Mechelse correctionele rechtbank nadat het Hof van Cassatie het vonnis deels verbrak.

De zaak draait om banketbakker Danny V.d.B. (39) uit Hoboken. Die was op 1mei 2005 betrokken bij een ongeval op de Bredabaan in Merksem. Bij dat ongeval kwam motorrijdster Brigitte Rummens om het leven. Danny pleegde vluchtmisdrijf maar stapte twee dagen later naar de politie.

De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde de beklaagde tot vier jaar cel waarvan drie effectief. Het Hof van Cassatie verbrak echter zijn veroordeling. Bij het opleggen van die straf had de rechtbank immers rekening gehouden met het feit dat hij was blijven liegen over de ware toedracht van de feiten. Volgens Cassatie is dat echter zijn volste recht. Zijn schuld blijft vaststaan, maar de rechter in Mechelen moet nu wel opnieuw oordelen over zijn straf.

De advocaat van V.d.B. drong er bij de rechtbank op aan om de beklaagde een werkstraf in plaats van een celstraf te geven. De partner van de overleden motorrijdster, Amse Scherphuis, heeft het vooral moeilijk met het feit dat Danny V.d.B. nog steeds een rijbewijs heeft. Hij kreeg een levenslang rijverbod, maar dit gaat natuurlijk pas in wanneer de hele procedure is afgelopen.

De Mechelse correctionele rechtbank doet op 9 mei uitspraak in de zaak.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.