Nieuwe naam voor Brug van den Azijn

Op voorstel van raadslid Jef Wouters (CD&V) wil de districtsraad van Merksem de brug ‘van den azijn’ een echte naam geven. ‘Tien jaar geleden al vroeg het stadsbestuur om enkele bruggen een naam te geven. Toen adviseerde men om ze naar de drie laatste Merksemse burgemeesters te noemen. Enkele jaren geleden overleed oud-burgemeester Leon Cornette. Die man heeft, zeker in de moeilijke oorlogsperiode, veel betekend voor Merksem.

Jef Wouters zou de brug naar Deurne graag naar hem vernoemen. De districtsraad besloot de naam voor te leggen aan de straatnamencommissie. Natuurlijk moet ook het district Deurne zijn toelating geven in dit dossier. Het zal dan ook besproken worden op het overleg tussen de twee districten van begin juni.

1 comment on “Nieuwe naam voor Brug van den Azijn

  1. frederik

    WAAROM reeds gekende toponiemen veranderen die jarenlang gebruikt worden door Antwerpenaars en mensen van daarbuiten. Verwijzing naar de brug van den azijn of Hoogmolenbrug of brug van sportpalijs DEZE zijn gekend door de mensen.
    En dhr. Bal zal ook niet graag zijn officiele banaming van de brug van den azijn zien verdwijnen voor een andere persoon. IK STEL VOOR wat logische en evident is DAT bij naamsverandering die naam word genomen DIE DOOR IEDEREEN gebruikt word. En dat politiekers eens stoppen met verering van hun medecollegas en daar dan een mooi standbeeld voor oprichten maar geen gekende totpniemen vernietigen.!!!!!! Brug van azijn zal altijd brug van azijn blijven !!!!! bij de gewone mens !!!!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.