Koningspaar blijft hangen

Op vraag van het Vlaams Belang stond de verwijdering van de foto’s van het koningspaar opnieuw op de agenda van de districtsraad. Niet de politiekers, maar de houten wand van de raadszaal in Merksem heeft beslist dat de foto’s van koning Albert en koningin Paola er nog minstens tot volgend jaar blijven hangen.

Het viel op, voor de districtsraad begon had men het portret van koningin Paola hing al weg gedaan. Een grote donkere vlek tekende zich af op de houten wand. Aan de andere kant hing de foto van Albert nog wel op zijn vertrouwde plekje.

Vlaams Belanger Philippe Elst was blij dat dit nog voor de stemming gebeurde en verwachtte dat ook het tweede portret zou verdwijnen. Maar, zoals iedereen kon zien, bleek er achter het schilderij een verkleuring te zijn. Een praktisch probleem en absoluut geen zicht.

Er werd dan ook beslist om de portretten te laten hangen en op de volgende begroting een budget te plaatsen voor de behandeling van de muur. De vraag is natuurlijk of er met dat geld geen nuttigere zaken kunnen gebeuren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.