Candico enkel nog Fairtrade

Als invoerder en verwerker van ruwe rietsuikerproducten uit derde landen ondersteunde Candico al geruime tijd fairtradeprojecten in het Zuiden. Nu heeft de producent van speciale suikers uit Merksem beslist om haar rietsuiker enkel nog op de markt te brengen onder het Fairtrade-label van Max Havelaar.

Het is de bedoeling dat de vertrouwde rietsuikerproducenten van Candico voortaan voldoen aan de strenge Fairtrade-criteria van Max Havelaar. Voor deze organisatie is die beslissing een absolute mijlpaal. Voor het eerst laat een bedrijf zien dat Fairtrade ook op grote schaal kan toegepast worden voor een bestaand productengamma. Voor bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid is het een logische stap, luidt het.

Door de beslissing van Candico stijgt volgens Max Havelaar de wereldwijde verkoop van rietsuiker onder Fairtrade-label met 14 procent. Op jaarbasis zou het gaan om meer dan 2.000 ton extra. Voor het Zuiden is dat volume goed voor 100.000 euro aan Fairtradepremies. Candico werkt samen met twee coöperaties van suikerrietboeren, met name de Kaleya Smallholders Trust in Zambia en de Kasinthula Cane Grouwers in Malawi.

Candico is een dochtermaatschappij van de Tiense Suikerraffinaderij. Het bedrijf telt 65 werknemers.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.